Rezki A. vrijgesproken voor terroristische machete-aanval op agentes in Charleroi

Foto: Shutterstock. Rezki A. vrijgesproken voor terroristische machete-aanval op agentes in Charleroi

Uncategorized

Rezki A. vrijgesproken voor terroristische machete-aanval op agentes in Charleroi

/

De 47-jarige Rezki A. is vandaag vrijgesproken voor medeplichtigheid aan de terroristische aanslag tegen twee politievrouwen in Charleroi. Het parket was nochtans van oordeel dat de man wel degelijk medeplichtig was en eiste 15 jaar cel, maar de rechter sprak hem dus vrij.

In augustus 2016 viel de 33-jarige uitgewezen asielzoeker Khaled Babouri in Charleroi verschillende politie-agentes aan met een grote machete. Hij wilde de vrouwen vermoedelijk onthoofden, maar dat mislukte. De vrouwen raakten levensgevaarlijk gewond maar overleefden de aanslag dankzij een andere agente die de terrorist neerschoot.

Rezki A. medeplichtig

Al snel bleek het te gaan om een terroristische aanslag die werd opgeëist door terreurorganisatie IS. Khaled Babouri zou daarbij hulp hebben gekregen van Rezki A., de buurman van zijn broer. Rezki A. werd aangeklaagd voor de dubbele moordaanslag en deelname aan de activiteiten van een terroristische groepering. Het parket eiste een minimumstraf van 15 jaar.

De rechtbank ging echter niet mee in die eis van het parket. Vandaag werd de man volledig vrijgesproken. Waarom de rechter besloot de man volledig vrij te spreken, is niet duidelijk.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen