Sihame El Kaouakibi gaat in tegenaanval en dient nu zelf klacht in

Foto: Photonews. Sihame El Kaouakibi gaat in tegenaanval en dient nu zelf klacht in

Uncategorized

Sihame El Kaouakibi gaat in tegenaanval en dient nu zelf klacht in

/

Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld) dient nu zelf klacht in wegens valsheid in geschrift en informaticafraude. Ze erkent dat er binnen haar vzw mogelijk fouten werden gemaakt, maar benadrukt daar zelf niet verantwoordelijk voor te zijn.

Vorige week ontplofte de bom rond Vlaams parlementslid en zelfbenoemd sociaal onderneemster Sihame El Kaouakibi. Ze zou met haar vzw Let’s Go Urban subsidie-fraude gepleegd hebben voor zo’n 350.000 euro en later bleek ook dat ze 50.000 euro gefactureerd had aan Open Vld om er op de lijst te gaan staan. El Kaouakibi bleef lang stil, maar reageert nu voor het eerst.

En dat doet ze door in de tegenaanval te gaan. El Kaouakibi dient nu zelf klacht in tegen andere bestuursleden en medewerkers van haar vzw. “Er zal een strafklacht met burgerlijke partijstelling worden neergelegd wegens valsheid in geschrifte en informaticafraude”, schrijft ze in een mededeling. “Mogelijk werden er misdrijven gepleegd door personen gelieerd aan LGU, maar niet door mij.”

Zelf niet verantwoordelijk

“Ik kan alvast meegeven dat ik tijdens dit intensieve onderzoek verschillende zaken heb ontdekt die mij ertoe leiden om over te gaan tot neerlegging van een strafklacht in handen van de onderzoeksrechter”, stelt ze. “Op basis van documenten die ik heb verkregen, werd mijn vermoeden gesterkt dat er mogelijk misdrijven werden gepleegd door personen gelieerd aan LGU. Voor alle duidelijkheid: niet door mij.”

Ze schuift dus alle verantwoordelijkheid van zich af en benadrukt dat ze zelf nooit subsidie-fraude gepleegd heeft. “Nooit ofte nimmer heb ik subsidiemiddelen op onrechtmatige wijze aangewend. Laat dat duidelijk zijn. Het doet me pijn dat er mogelijk fouten werden gemaakt in de werking van mijn ‘kindje’, waarvan ik oprichter en mede- maar niet de enige bestuurder ben.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen