Twee derde AstraZeneca-vaccins nog niet gebruikt

Foto: Shutterstock. Twee derde AstraZeneca-vaccins nog niet gebruikt

Uncategorized

Twee derde AstraZeneca-vaccins nog niet gebruikt

Pieter Van Berkel

Het overgrote deel van de 200.000 AstraZeneca-vaccins die aan ons land geleverd werden, is nog niet geleverd aan de ziekenhuizen of vaccinatiecentra. Dat schrijft The Guardian.

Van de 6,1 miljoen dosissen die aan de Europese Unie geleverd werden, zijn er zo’n 4,8 miljoen nog altijd niet toegediend. In België zouden er, van de 200.000 dosissen die geleverd werden, slechts 67.000 geleverd zijn aan de ziekenhuizen en vaccinatiecentra.

Instabiele levering van AstraZeneca

Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce vaccinatie, wijst naar de instabiele leveringen van het AstraZeneca-vaccin. “Zodra de vaccins toekomen worden ze ingepland en krijgen de regio’s de aantallen gecommuniceerd”, zegt Ramaekers in De Ochtend op Radio 1. “De levering van AstraZeneca is niet stabiel, dus de planning voor volgende weken is dat ook niet. Zodra we meer vaccins hebben in het tweede kwartaal kunnen we ook een voorraad in de vaccinatiecentra zelf opbouwen.”

Volgens Ramaekers wordt er “een bepaalde voorzichtigheid” ingebouwd, door de vaccins pas in te plannen als er zekerheid is dat ze geleverd zijn. Daardoor zit er een doorlooptijd van een of twee weken tussen, aldus Ramaekers.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “Twee derde AstraZeneca-vaccins nog niet gebruikt”

Plaats een reactie

Delen