VBJ-betoging tegen avondklok stilgelegd door politie

Foto: RVF. VBJ-betoging tegen avondklok stilgelegd door politie

Uncategorized

VBJ-betoging tegen avondklok stilgelegd door politie

Pieter Van Berkel

De betoging van Vlaams Belang Jongeren tegen de avondklok, bij aanvang van het Overlegcomité in Brussel, werd vrijdagmiddag stilgelegd door de politie.

Vrijdagmiddag organiseerde de jongerenafdeling van het Vlaams Belang een betoging tegen de avondklok. “Zonet deden wij hier aan het Egmontpaleis, aan het begin van dit toch wel belangrijke Overlegcomité, een prikactie met de Vlaams Belang Jongeren”, zegt jongerenvoorzitter Filip Brusselmans. “Heel wat jongerenpartijen zijn vandaag natuurlijk tegen de avondklok – ze volgen onze petitie die al meer dan een week bestaat – maar ze komen niet in actie. Wij wel, en we willen onze stem ook in het echt laten horen bij dit overlegcomité, bij deze ministers en virologen die straks beslissen over onze vrijheid. Natuurlijk moeten er maatregelen zijn om deze pandemie te bestrijden, maar die moeten wel proportioneel en met respect voor onze vrijheden zijn en een avondklok is dat niet. Stop die avondklok.”

“Men duldt op geen enkele manier protest”

Al vrij snel werd de betoging stilgelegd door de politie. “De betoging was niet aangevraagd, maar voor zoiets krijg je toch geen toestemming”, reageert Brusselmans aan onze redactie. “Het is duidelijk dat men geen kritiek wil. Een van de frappante dingen die we daar hebben gezien was dat een actiegroep krijttekeningen tegen de avondklok aan het maken was. Ze hebben die mensen opgepakt en men is onmiddellijk beginnen schrobben om het voetpad terug proper te krijgen voor de ministers daar aankwamen. Het is zeer duidelijk dat men op geen enkele manier protest duldt.”

Verder toont Brusselmans zich erg tevreden over de campagne tegen de avondklok. “De petitie loopt erg goed”, klinkt het. “We kunnen nog een laatste sprintje bijgeven: de duw naar 20.000 handtekeningen. Dan kan minister Verlinden ons volgende week verwachten op haar kabinet. Ik ben vooral tevreden omdat de andere jongerenpartijen ons duidelijk zijn gevolgd. Opnieuw zijn wij de pionier. Wij hebben de bakens verzet.”

De jongerenvoorzitter verwacht niet te veel van het Overlegcomité, maar vraagt zich wel af hoe men bepaalde maatregelen, “zoals het niet openen van terrassen voor groepen van vier”, zal rechtvaardigen. “Ik kijk uit naar hun uitleg”, klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “VBJ-betoging tegen avondklok stilgelegd door politie”

Plaats een reactie

Delen