Uncategorized

“Veel jongeren hebben het vandaag helemaal niet zo moeilijk”

Pieter Van Berkel

Onlangs weerklonk een pleidooi om de jongeren voorrang te geven bij het vaccineren. Jongeren worden extra hard getroffen door de coronacrisis, zo luidt het argument. Filip Brusselmans (Vlaams Belang) wil rond dat thema naar eigen zeggen “een andere stem laten horen”.

“Contact met jongeren behoort tot mijn dagelijks takenpakket als jongerenvoorzitter. Ik wil daarin eens een andere stem laten horen: namelijk dat heel veel jongeren het helemaal niet zo moeilijk hebben als de klaagzang die vaak wordt opgehangen in de media. Men vergroot de verhalen van mensen die zich slecht voelen uit. Je ziet het bijna elke dag, op bijna elke voorpagina van bijna elke krant.”

“Maar vergeet niet dat er heel veel jongeren zijn die het niet zo moeilijk hebben. Het is natuurlijk voor niemand eenvoudig. Maar als je dan hoort dat je de jeugd voorrang moet geven bij het vaccineren, dan nodig ik die mensen eens uit om een bevraging te doen bij de brede jeugd en niet alleen bij gesubsidieerde instellingen.”

“Het enige wat de jeugd – en iedereen eigenlijk – wil, is zo snel mogelijk terug vrijheid en een normaal leven. We hebben vandaag de dag zoveel mogelijkheden om te communiceren dat het allemaal wel meevalt. Ik ben dat digitale gedoe natuurlijk ook beu. Ik zou natuurlijk veel liever samen een koffie drinken in een brasserie tijdens dit gesprek. Ik zou ook veel liever met mijn vrienden in het echt praten, in plaats van hele dagen naar die gsm en die computer te kijken. Maar we mogen wel verdorie blij zijn dat we dat nog hebben. Er zijn andere tijden geweest waarin het veel moeilijker was om met elkaar te communiceren. Klagen is des mensen, maar je moet alles in perspectief plaatsen. Dan komt het wel goed.”

“De media spelen dat natuurlijk in de kaart. Hoe meer je zegt dat de jeugd het moeilijk heeft, hoe meer dat jongeren gaan vinden dat ze het moeilijk hebben. Ik pleit er al maanden voor dat de media ook eens wat positieve voorbeelden aan bod zou laten komen, maar het gebeurt niet. Dat zou te slecht verkopen, vermoed ik. Jammer.”

Lees meer in het volledige interview met Filip Brusselmans uit ’t Pallieterke.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen