Vlaams Belang Jongeren betogen tegen avondklok bij aanvang Overlegcomité

Foto: Wikimedia. Vlaams Belang Jongeren betogen tegen avondklok bij aanvang Overlegcomité

Uncategorized

Vlaams Belang Jongeren betogen tegen avondklok bij aanvang Overlegcomité

Pieter Van Berkel

De jongerenafdeling van het Vlaams Belang betoogt bij aanvang het Overlegcomité tegen de avondklok.

“Het is duidelijk dat het voor veel Vlamingen genoeg is geweest en dat ze de huidige situatie grondig beu zijn”, zegt jongerenvoorzitter Filip Brusselmans. “Met de avondklok beknot de overheid ingrijpend onze rechten en vrijheden, en het is onaanvaardbaar dat ze daarbij volledig de Grondwet negeert. Er bestaan meer geschikte maatregelen, zoals bijvoorbeeld het samenscholingsverbod.”

“Met een actie bij de aanvang van het Overlegcomité voegen we als VBJ de daad bij het woord”, zegt Brusselmans over de betoging. “Op deze manier tonen we aan dat we niet bij de pakken blijven zitten en als het moet overgaan tot actie.” De Vlaams Belang Jongeren benadrukken dat de betoging coronaproof verloopt.

Petitie

De actie ligt in het verlengde van de petitie tegen de avondklok, die Vlaams Belang Jongeren op poten zette. Volgens Brusselmans is de campagne tot nu toe een groot succes. “Op tien dagen tijd hebben meer dan 13.000 Vlamingen deze petitie getekend”, klinkt het. “En de actie kan daarnaast rekenen op honderden positieve reacties.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen