WK Qatar. Foto Shutterstock.

WK Qatar. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Belgische voetbalbond is tegen boycot WK Qatar: “Niet de juiste oplossing”

/

De Belgische voetbalbond heeft gereageerd op de heisa die ontstaan is over het WK in Qatar. Ze laten weten geen voorstander te zijn van een boycot. “Niet de juiste oplossing”, klinkt het.

In 2022 wordt het WK voetbal gespeeld in oliestaat Qatar, maar dat WK is al sinds de toewijzing niet onomstreden. Achteraf bleek dat bij de toewijzing van het WK aan Qatar heel wat leden van de FIFA geld hadden gekregen om voor Qatar te stemmen. Van de 22 FIFA-leden die mochten stemmen, werden er later 11 vervolgd wegens corruptie.

Maar daar stopt het niet bij. De storm rond het WK in Qatar steekt de voorbije maanden weer op, onder meer vanwege het gebrek aan mensenrechten en vrouwonvriendelijkheid in het land, maar recent ook nadat uit onderzoek bleek dat maar liefst 6.500 arbeidsmigranten omkwamen tijdens de bouw van de stadions. De roep voor een boycot van het WK werd daardoor alleen maar groter.

De Belgische voetbalbond laat nu weten dat ons land niet zal deelnemen aan een eventuele boycot. CEO van de KBVB Peter Bossaert vindt “een boycot niet de juiste oplossing”, de voetbalbond stelt wel de FIFA te willen helpen de penibele werkomstandigheden in Qatar te verbeteren. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen