Boerenbond vecht erkenning van drie Nationale Parken aan

Boerenbond vecht o.a. de erkenning van de Scheldevallei aan. Belga

Uncategorized

Brussel: massale opkomst tegen coronamaatregelen bij protest in het Ter Kamerenbos

Niels Geerinck

Deze namiddag trokken er een duizendtal mensen door het Brusselse Ter Kamerenbos. De demonstranten voerden er actie tegen de aanhoudende coronamaatregelen. De Brusselse politie had gisteren nog een oproep gelanceerd om niet naar Brussel te komen.

De aanwezige actievoerders vragen de onmiddellijke opheffing van de huidige coronamaatregelen. De politie liet de betoging begaan maar greep naar eigen zeggen wel in wanneer de aanwezigen de maatregelen niet respecteerden. Omdat de groep steeds groter in aantallen werd, vroeg de politie aan de manifestanten om de betoging om 15 uur te ontbinden. “Alle geldende maatregelen moeten meteen opgeheven worden”, klonk het bij een actievoerster. “Er sterven meer mensen door die maatregelen dan van corona.” Ook aan het Centraal Station in Brussel kwamen heel wat mensen samen. Volgens de Brusselse politie ging het om ruim 1.000 betogers, de initiatiefnemers zelf spreken van een nog hogere opkomst.

Wereldwijde protesten

Niet alleen in Brussel waren er deze namiddag protesten. Het initiatief kadert binnen een wereldwijde oproep tot protest tegen het huidig coronabeleid. Die oproep kwam er door verschillende groepen op sociale media. Zo waren er in verschillende andere Europese steden ook op hetzelfde moment protesten aan de gang. Op het Amsterdamse Museumplein kwamen een tweehonderdtal mensen opdagen. Onder wie heel wat veteranen uit het Nederlands leger. Ook in verschillende stadsdelen van het Zweedse Stockholm en Malmö waren er protesten, ook daar greep de politie in.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

2 gedachten over “Brussel: massale opkomst tegen coronamaatregelen bij protest in het Ter Kamerenbos”

  1. OK. Ze willen flirten met het corona virus. Laat ze dan de consequenties dragen voor hun kamikaze gedrag. Identificeren en verbeur hun recht om verzorgd te worden in een ziekenhuis als ze besmet geraken en verbeur ook hun recht op uitkeringen van de Sociale Zekerheid bij besmetting. Besmetten ze derden, interneer ze dan gedurende zes maanden in een verafgelegen en verlaten locatie.

Plaats een reactie

Delen