Greta Thunberg en Anuna De Wever hebben gesprek met premier De Croo

Foto: Facebook. Greta Thunberg en Anuna De Wever hebben gesprek met premier De Croo

Uncategorized

Greta Thunberg en Anuna De Wever hebben gesprek met premier De Croo

Pieter Van Berkel

Klimaatmeisjes Greta Thunberg, Luisa Neubauer, Adélaïde Charlier en Anuna De Wever hadden woensdag een videogesprek met premier Alexander De Croo (Open Vld).

Na een open brief aan de wereldleiders hadden de klimaatjongeren reeds gesprekken met de Duitse bondskanselier Angela Merkel, Italiaans premier Giuseppe Conte en Oostenrijks minister van Europese Zaken Karoline Edtstadler. De klimaatactivisten eisen onder meer een stopzetting van investeringen en subsidies in fossiele brandstoffen.

De Croo: “Groenste regeerakkoord ooit”

“De Europese Unie eist dat 37 procent van het herstelplan naar groene investeringen gaat”, zegt Anuna De Wever. “Maar je moet consistent zijn. We moeten ervoor zorgen dat de resterende 63 procent geen acties onderneemt die een negatieve impact hebben op het klimaat.”

Na afloop van het onderhoud had De Croo het zelf over een “pittig videogesprek”. “Met het groenste regeerakkoord ooit zetten we in ons land grote stap vooruit”, zegt de premier. “Onze ambitie: duurzaamheid koppelen aan technologie zonder iemand achter te laten. Voor een sterke, groene en inclusieve economie.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “Greta Thunberg en Anuna De Wever hebben gesprek met premier De Croo”

Plaats een reactie

Delen