Terras in Brussel (Shutterstock)

Terras in Brussel (Shutterstock)

Uncategorized

Heropening horeca meest begeerde versoepeling

Pieter Van Berkel

De heropening van de horeca is de meest begeerde versoepeling. Dat blijkt uit een peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, Le Soir en RTL.

31 procent van de bevolking wil de heropening van de horeca als eerstvolgende versoepeling. 24 procent wil de contactbubbel vergroten. 12 procent vindt de terugkeer van voltijds contactonderwijs het belangrijkst. Uit de peiling blijkt ook dat Open Vld-kiezers het vergroten van de contactbubbel belangrijker vinden dan een heropening van de horeca.

Avondklok

De afschaffing van de avondklok wordt niet als prioritair gezien door de meeste Belgen en komt op de vijfde plaats. Slechts 7 procent wil die maatregel als eerste doorvoeren. In Brussel, waar de avondklok al om 22 uur ingaat, komt deze versoepeling wel op de derde plaats.

Voor 45 procent van de bevolking kan het toestaan van niet-essentiële reizen naar het buitenland wachten tot mei. 60 procent vindt ook dat de afschaffing van verplicht telewerk tot dan kan wachten.

Vaccinatiepaspoort

62 procent van de Vlamingen is voorstander van een vaccinatiepaspoort. Het zijn vooral 55-plussers die die maatregel genegen zijn. Bij de jongere leeftijdscategorieën is er geen meerderheid voor dat voorstel. In Wallonië is 47 procent van de bevolking tegen het vaccinatiepaspoort.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen