Amerikaans minister van Binnenlandse Veiligheid Alejandro Mayorkas (Photonews)

Amerikaans minister van Binnenlandse Veiligheid Alejandro Mayorkas (Photonews)

Uncategorized

Illegale immigratie in VS zal recordhoogten bereiken

Pieter Van Berkel

Het aantal mensen dat illegaal de zuidelijke grens van de Verenigde Staten probeert over te steken, groeit naar het hoogste niveau in 20 jaar tijd. Dat voorspelt Amerikaans minister van Binnenlandse Veiligheid Alejandro Mayorkas.

“De situatie aan de zuidwestelijke grens is moeilijk”, zei Mayorkas. “We werken de klok rond om het onder controle te krijgen en we zullen dat blijven doen. Het zal tijd kosten en we zullen niet aarzelen ons best te doen om te slagen.”

Migratiegolf

In februari alleen weren 97.000 migranten gearresteerd die de Verenigde Staten op illegale wijze probeerden binnen te raken. Dat is het hoogste aantal sinds de laatste migratiegolf in 2019.

Alleenstaande volwassenen vormen de grootste groep van mensen die de VS probeerden binnen te komen. Voor deze categorie migranten borduurt de regering-Biden verder op het uitzettingsbeleid van Trump, door hen per direct uit te zetten zonder formele arrestatie. Niet-begeleide minderjarigen worden over het algemeen niet uitgezet, zegt Mayorkas.

Volgens Republikeinen zet het terugschroeven van het migratiebeleid van Trump migranten ertoe aan om illegaal de grens over te steken. Democraten uitten dan weer kritiek op het vasthouden van kinderen door de grenspolitie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “Illegale immigratie in VS zal recordhoogten bereiken”

  1. En zodra blanken tot een minderheid gemaakt zijn, is de VS in principe een socialistische één-partij staat, net als de USSR, waarin blanken en de republikeinen nooit meer een kans maken.
    Zoals Bertold Brecht het stelde: Als de staat het volk beu is, dat ze dan een ander volk kiest (of importeert).
    Men moet eerlijkheidshalve kunnen toegeven dat links het politiek strategisch sterk gespeeld heeft.

Plaats een reactie

Delen