Illegale straatgevechten in Brussel. Foto RTL.

Illegale straatgevechten in Brussel. Foto RTL.

Uncategorized

Illegale straatgevechten populair in Brussel: “Uitlaatklep nu sportscholen gesloten zijn”

/

Een opmerkelijk fenomeen in Brussel. Illegale straatgevechten winnen er de laatste weken fors aan populariteit, zo meldt RTL. Dat is uiteraard verboden, maar het zou een uitlaatklep zijn omdat de sportscholen al maanden gesloten zijn.

Sinds eind oktober zijn sportscholen gesloten in ons land. Normaliter zouden fitnesscentra en sportscholen op 1 mei opnieuw de deuren mogen openen, maar dat lijkt helemaal geen zekerheid meer te zijn. Daarom zoeken mensen hun heil nu elders: gisteren bleek al dat fitnessen in openlucht nu bijzonder populair zijn, in Brussel blijkbaar ook illegale straatgevechten.

Illegale straatgevechten

De Brusselse nieuwszender RTL kon beelden maken van één van die illegale straatgevechten, waarvan er de voorbije weken tientallen zouden hebben plaatsgevonden. Ze bouwen zelf een ingebeelde boksring en organiseren er dan verschillende gevechten, vaak met een aanzienlijke geldsom als inzet.

“Veel jongeren krijgen oproepen op sociale media, waarin hun wordt gevraagd te komen vechten voor bedragen die kunnen variëren van 200 euro tot 1.000 euro”, aldus Eddy Kiaku, advocaat van verschillende MMA-vechters, aan HLN. “Deze jongeren verzamelen zich illegaal op een plek, zonder enige regels. Ze gaan dan met elkaar vechten om die 1.000 euro te bemachtigen.”

Volgens MMA-kampioen Charly Menama is het een uitlaatklep voor de jongeren nu de sportscholen al een tijdlang dicht zijn. Dat is voor velen van hen moeilijk. “Ze gebruikten sportscholen als een manier om het huis uit te komen. Mensen die een beetje impulsief waren, of die moeite hadden om thuis te blijven. Ze hadden de sport als een manier om zich uit te leven.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen