Kebzaak Het Hoekske. Foto Tripadvisor.

Kebzaak Het Hoekske. Foto Tripadvisor.

Uncategorized

Irakezen slaan homokoppel kebabzaak uit omdat ze er “te gay” uitzien

/

Twee Irakezen die werken in kebabzaak Het Hoekske in Leuven zijn door de correctionele rechtbank veroordeeld voor een geval van gaybashing. Een homokoppel dat de kebabzaak binnenwandelde zag er volgens de hen “te gay” uit, er volgde een gevecht waarbij het homokoppel rake klappen kreeg.

De feiten dateren van 8 september 2018, maar de twee mannen verschenen gisteren pas voor de correctionele rechtbank. In het licht van de recente gebeurtenissen in Beveren, waarbij een man doodgeslagen werd vanwege zijn geaardheid, doen de feiten heel wat stof opwaaien.

“Te gay”

Op die desbetreffende avond wandelde het homokoppel kebabzaak Het Hoekske binnen in de Leuvense Naamsestraat. Rebar S., een werknemer van de kebabzaak, sprak één van de mannen erop aan dat hij er volgens hem“te gay” uitzag en dat dat hem niet zinde. De vriend van het slachtoffer wilde zijn geliefde ter hulp schieten en zei dat ook hij homo was en dat ze verloofd waren.

Rebar S. greep daarop de keel van één van de mannen en sleurde hem de kebabzaak uit. Hij gooide het slachtoffer op straat en gaf hem daar nog verschillende slagen. De partner van het slachtoffer wilde de aanval filmen, maar een andere (ook Irakese) werknemer van de kebabzaak zag dat, gooide diens smartphone kapot op de grond en sloeg vervolgens ook die man in elkaar.

De twee Irakezen bleken niet aan hun proefstuk toe en lijken hun lesje ook niet geleerd te hebben. In een periode van enkele maanden tijd, zowel voor als na de gaybashing in de kebabzaak, zorgden ze regelmatig voor problemen en vechtpartijen in Leuven. Op 16 juni 2018, 30 september 2018 en 12 mei 2019 maakten ze slachtoffers op de Oude Markt in Leuven. Ook voor die feiten moesten ze zich verantwoorden voor de rechtbank.

Rebar S. kreeg in totaal twaalf maanden cel, zijn collega en vriend Nechervan S. kreeg acht maanden cel. Ze kregen ook een boete van 400 euro en het homokoppel heeft recht op een schadevergoeding van 2.000 euro. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen