Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews.

Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews.

Uncategorized

Let’s Go Urban van Sihame El Kaouakibi vraagt subsidies te blijven krijgen

/

De vzw Let’s Go Urban van Sihame El Kaouakibi vraagt het Antwerpse stadsbestuur om opnieuw subsidies te krijgen. Die subsidiëring is (tijdelijk) on hold gezet na de heisa rond de mogelijke subsidiefraude die intussen onderzocht wordt. Zowel de stad heeft een onderzoek geopend. Sinds vrijdag heeft het parket ook een onderzoeksrechter aangesteld.

Begin februari barstte de bom rond Open Vld-parlementslid Sihame El Kaouakibi. De zelfbenoemde sociaal onderneemster is er van beschuldigd subsidiefraude te hebben gepleegd met zo’n 350.000 euro subsidiegeld. Die subsidies waren bestemd voor de vzw LGU( Let’s Go Urban). Het gerecht onderzoekt nu of er geld is doorgesluisd naar andere vennootschappen van El Kaouakibi.

Lets Go Urban wil subsidies

Er werden verschillende onderzoeken geopend naar de vermeende subsidiefraude, en het Antwerpse stadsbestuur zette in afwachting van de resultaten van dat onderzoek de subsidies naar de vzw LGU tijdelijk stop. Maar de Raad van Bestuur, waar Sihame El Kaouakibi nog steeds lid van is, vraagt in een brief aan het Antwerpse schepencollege nu om de vzw financieel te blijven ondersteunen. El Kaouakibi had overigens haar ontslag aangeboden, maar dat is geweigerd door de raad van bestuur.

“Ik woon al jaren in Antwerpen en sinds ik hier woon zag ik de opgang van Let’s Go Urban”, aldus Jeroen Vanluyten, één van de nieuwe bestuursleden, in GvA. “Ik zie het effect van de werking op de kinderen op het Kiel en er rond. Zelf heb ik wel wat ervaring met organisaties met een vzw-structuur. Bovendien ken ik Sihame persoonlijk. Mijn geloof in deze werking is groot en daarom dat mijn engagement als voorzitter van de raad van bestuur van Let’s Go Urban ook logisch is voor mij.”

Antwerps schepen Jinnih Beels is bevoegd voor de kwestie. Zij laat weten kennis te hebben genomen van het verzoek en geeft aan dat de verdere contacten tussen de stad en de vzw zullen verlopen via de voorlopige bewindvoerder. Of de stad de vzw in de toekomst zal blijven subsidiëren, kon Beels niet zeggen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Let’s Go Urban van Sihame El Kaouakibi vraagt subsidies te blijven krijgen”

  1. Wanneer komen er terug echte politiekers in Belgie? Wat ik hier overal lees is speelplein praat van 50 jaar geleden toen ik nog naar school ging. Belgie word wakker en kies volgende keer grote mensen in plaats van kleuters om te besturen. De meesten die er nu zijn is uit eigenbelang en niet voor de bevolking, we zullen maar niets zeggen van hun wedde. In de privé waren ze werkloos of in een beschutte werkplaats.

Plaats een reactie

Delen