David P. Foto Facebook.

David P. Foto Facebook.

Uncategorized

Moord op David P. lijkt toch geen homofoob geweld: bende ‘pedojagers’ opgepakt

/

De moord op de 42-jarige David P. uit Beveren lijkt dan toch geen daad van homofobie te zijn. Volgens HLN werd David P. vermoord door een jeugdbende die zichzelf ‘pedojagers’ noemen en recent nog meer slachtoffers maakten. In totaal werden 11 verdachten opgepakt, waarvan 10 minderjarigen.

Een tweetal weken geleden werd het levenloze lichaam van David P. teruggevonden in een park in Beveren. Al snel werd gecommuniceerd dat de daders een homofoob motief hadden omdat ze via de app Grindr (een datingapp voor homo’s) hun slachtoffer in de val hadden gelokt. Drie minderjarigen werden opgepakt en in een gesloten instelling geplaatst.

Pedojagers

Volgens informatie van HLN zouden de daders echter geen homofoob motief hebben gehad, maar ging het om zogenaamde pedojagers (mensen die het recht in eigen handen nemen en jacht maken op pedofielen). De voorbije dagen werden naast de drie minderjarigen nog acht jongeren opgepakt: zeven minderjarigen en één meerderjarige die allemaal tot dezelfde bende behoren. De bendeleden noemen zichzelf pedojagers en hebben de voorbije weken zo met verschillende mannen afgesproken om hen in elkaar te slaan en te beroven.

Dat gebeurde ook bij David P. uit Beveren. Eén van de bendeleden maakte een Grindr-account en deed zich voor als 15-jarige jongen die wilde afspreken met David. In het park in Beveren werd David P. echter opgewacht door de drie bendeleden die hem in elkaar sloegen en vermoordden. Al was dat laatste een ongeluk, beweren de daders. “We wilden ‘die vuile pedofiel’ gewoon een lesje leren. Hem een beetje bang maken, hem bestelen, meer niet. Zodat hij in de toekomst wel eerst twee keer zou nadenken voor hij nog eens met een minderjarige zou afspreken. Maar het was nóóit de bedoeling hem te vermoorden, echt niet”, zo zou één van de daders gezegd hebben tegen een vriend vlak voor hij zichzelf aangaf.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Moord op David P. lijkt toch geen homofoob geweld: bende ‘pedojagers’ opgepakt”

  1. Na deze gruwelijke moord werd Vlaanderen overspoeld met regenboogvlaggen met als toppunt de regenboogvlag op de ambtswoning van Alexander Decroo. Elk van deze regenboogvlaggen getuigt van een walgelijke politieke recuperatie van dit gruwelijke feit.

  2. Dat de ouders van het slachtoffer al snel opriepen tot terughoudendheid noopte tot voorzichtigheid bij het commentarieren. Maar de poco´s waren aan beide oren stokdoof en verblind door eigen groot gelijk.

Plaats een reactie

Delen