Reizigers aan het station van Oostende (Photonews)

Reizigers aan het station van Oostende (Photonews)

Uncategorized

NMBS-CEO Dutordoir reageert op drukte richting kust: “NMBS is de politie niet”

Pieter Van Berkel

NMBS-CEO Sophie Dutordoir reageert in Le Soir op de drukte op de treinen richting de kust gisteren. “We moeten de toestroom tot de stations beperken”, zegt ze.

Met het goede lenteweer trokken heel wat reizigers gisteren per trein naar de kust. “De NMBS zette dinsdag een maximaal treinaanbod in”, zegt Dutordoir. Ze benadrukt dat het de verantwoordelijkheid van de spoorwegmaatschappij is “om ervoor te zorgen dat iedereen kan plaatsnemen, zonder incidenten”.

“Maar de NMBS is de politie niet”, klinkt het verder. “Onze medewerkers doen hun best om mensen te begeleiden, om de passagiersstromen te kanaliseren, maar we kunnen niet alles op ons nemen.”

“Ons aanbod is maximaal, rekening houdend met de gezondheidsregels”, aldus Dutordoir. “Maar we moeten de toestroom tot de stations beperken.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen