Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews.

Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews.

Uncategorized

Onderzoek wijst op fraude Sihame El Kaouakibi: vervalste facturen voor op maat gemaakte keuken

/

Uit onderzoek van VTM-journalist Faroek Özgünes blijkt er inderdaad sprake te zijn van fraude in de zogenaamde Sihame-gate. Het Open Vld-parlementslid zou facturen vervalst hebben om zo onterecht subsidies te krijgen. Zelf ontkent El Kaouakibi die beschuldigingen met klem.

Begin februari barstte de bom rond Open Vld-parlementslid Sihame El Kaouakibi. De zelfbenoemde sociaal onderneemster werd er van beschuldigd subsidiefraude te hebben gepleegd door subsidies van haar vzw Let’s Go Urban door te sluizen naar andere vennootschappen van El Kaouakibi.

Op maat gemaakte keuken

Het gerechtelijk onderzoek naar El Kaouakibi is op dit moment nog lopende, maar VTM-journalist Faroek Özgünes deed ook zelf onderzoek en botste inderdaad op opvallende onregelmatigheden in de boekhoudingen van El Kaouakibi’s vennootschappen. Zo kreeg ze subsidies voor een keuken voor vzw Let’s Go Urban, maar die keuken blijkt nooit bedoeld geweest te zijn voor die vzw. De op maat gemaakte keuken kwam terecht bij een privéproject van El Kaouakibi, het Jacob Jordaenshuis.

Naast die op maat gemaakte keuken ter waarde van bijna 30.000 euro werd er nog gesjoemeld met in totaal zes facturen. Op die manier kreeg El Kouakibi telkens subsidies die bedoeld waren voor haar vzw, maar werd dat geld elders ingezet, bij andere projecten van El Kaouakibi of zelfs voor privéuitgaven.

In een reactie op sociale media ontkent El Kaouakibi die beschuldigingen. “Vanavond brengt vtm zogenaamde bezwarende documenten. Documenten waarop we al weken wachten om ze in de rechtbank te behandelen, maar die nu dus wel al op de redactie van vtm liggen. We weten dat de bewindvoerster meerdere malen met de pers gesproken heeft. Dit is niet alleen ongehoord maar ook onethisch”, zegt El Kaouakibi. “Perceptie lijkt belangrijker dan de waarheid, en er lijken geen grenzen aan het volgen van een fatsoenlijk proces.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




4 gedachten over “Onderzoek wijst op fraude Sihame El Kaouakibi: vervalste facturen voor op maat gemaakte keuken”

  1. De verdachte, El Kaouakibi, is van Marokkaanse origine en lid van de OVLD. Het verklaart de discretie van de particratie over het deviant gedrag. Beeld je eens in dat ze lid ware geweest van het Vlaams Belang. Vanuit Antwerpen hoor ik ene voorzitter X al toeteren dat het voor zijn partij onmogelijk is om met die mensen een coalitie te vormen. Bij Bart Somers is het ook al radiostilte.

  2. Op maar gemaakte facturen. Zal ze geleerd hebben van rechters en advocaten die ook op maar gemaakte vonnissen opmaken en laten opmaken. Ze handelen ook met voorkennis van zaken en doen aan opzettelijke identiteitsfraude. Volgens mij leren ze dat aan bij de studies recht. Zoals bv btw nrs opzettelijk fout schrijven. Namen opzettelijk fout. Daarom geen hr. Nr.enz..ook bij het hypotheek kantoor kunnen ze dat. Allemaal aangeleerd om eerlijke mensen te bestelen. Zie gezegd nooit betekend nooit uitvoerbaar nep vonnis A/00/1855 van 26.07.2000 om ons patrimonium van 144miljoen fr.te stelen in bende.

  3. Welke niet werden geregistreerd. En dan nooit uitvoerbaar waren volgens de wet. Toch voerde ze deze uit. Zie de nep verkoop uit de hand getekend door een Stagiair die Rechter Voorzitter mocht spelen op 27.06.2006 bij rol B/06/48 verstek vonnis dat ze nooit wettelijk betekende en ook niet registreerde. Ze deden 2 zittingen op 1 dag en roepen je voor 1 op. Zo verdoezelen ze de 2de zitting. Dat deden ze meermaals. Ook om valse schuldvorderingen van banken goed te keuren. bv Bankunie.En BBL. Enz enz…

Plaats een reactie

Delen