https://redactie.palnws.be/2021/03/overlegcomite-beslist-versoepelingen-van-1-april-worden-uitgesteld/

https://redactie.palnws.be/2021/03/overlegcomite-beslist-versoepelingen-van-1-april-worden-uitgesteld/

Uncategorized

Overlegcomité beslist: versoepelingen van 1 april worden uitgesteld

/

Het Overlegcomité heeft beslist om het zogenaamde buitenplan, dat in zou gaan op 1 april en waarmee heel wat buitenactiviteiten weer mogelijk zouden worden, uit te stellen. “We kunnen de versoepelingen op 1 april niet laten doorgaan”, aldus premier Alexander De Croo. Er komt geen vervroeging van de avondklok, maar dat wordt op sociale media niet echt als een overwinning ervaren.

Opnieuw verstrengen, dat was de boodschap van de virologen aan het Overlegcomité dat vandaag samenkwam. Onder meer een vervroeging van de avondklok en het sluiten van niet-essentiële winkels behoorden tot de mogelijkheden, maar dat kwam er uiteindelijk niet.

Geplande versoepelingen zullen wel worden uitgesteld. “Het buitenplan dat zou ingaan vanaf 1 april wordt uitgesteld. Die versoepelingen kunnen we niet laten doorgaan”, stelde De Croo. “We willen perspectief behouden voor na de paasvakantie. Het is de bedoeling dat we de scholen volledig kunnen openen na de paasvakantie, maar dan moeten de cijfers beter zijn.”

Dan toch geen teamsporten in grotere groepen dus vanaf 1 april, en ook pretparken en culturele evenementen zullen in tegenstelling tot de planning die twee weken geleden gegeven werd niet mogen openen vanaf april.

https://twitter.com/polienskie/status/1372965149284438028

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Overlegcomité beslist: versoepelingen van 1 april worden uitgesteld”

  1. Viroloog Marc Van Ranst reageert teleurgesteld. Hij zegt in gesprek met VTM Nieuws dat de maatregelen onvoldoende zijn. “We hopen dat we nu een klein golfje meemaken, maar wanneer de cijfers verder stijgen zal dit onvoldoende zijn”, zegt de viroloog in een eerste reactie na de persconferentie van premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a). Noot: Hebben voor zulk knoeiwerk zes regeringen nodig?

  2. De cijfers gaan de verkeerde kant op. De toestand is ernstig. Toch treft het Overlegcomité geen nieuwe maatregelen. De huidige situatie met alarmerende cijfers blijft bestaan. Ben Weyts is de enige met proactieve maatregelen. Maar uitgerekend hij moet zijn huiswerk opnieuw maken. Begrijpe wie kan. Geef ons een volwaardige parlementaire onderzoekscommissie over de coronacrisis.

Plaats een reactie

Delen