Commissie van Wijzen wil lerarenberoep fors hervormen: 38 urenweek en toelage voor lesgevers in probleemscholen

Dirk Van Damme. Photonews

Uncategorized

Siegfried Bracke is officieel kersvers voorzitter VAF

Niels Geerinck

De kogel is door de kerk. Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) heeft een nieuwe voorzitter. Bij de stemming gisterenavond werd oud-Kamervoorzitter en journalist Siegfried Bracke unaniem verkozen. Dat meldt het VAF via een persbericht.

In hun persbericht geeft het VAF aan blij te zijn met de nieuwe samenstelling van de raad van bestuur. “Het VAF beschikt over een sterk bestuurscollege dat samen met het volledige team en de recent aangestelde directeur-intendant zal werken aan de vele uitdagingen voor en versterking van de audiovisuele en gamesector, zowel in Vlaanderen als op internationaal vlak”, aldus het persbericht. Naast Siegfried Bracke zullen ook: Dennis Cluydts, Dimitri Hoegaerts, Anouk Mertens, Tim Raats, Ilse Schooneknaep en Dirk Vanhegen zetelen in de raad. Die laatste zeven werden aangeduid door de Vlaamse regering.

Aanvankelijk werd Jef Elbers voorgedragen als kandidaat-voorzitter. Maar die kandidatuur werd ingetrokken nadat er heel wat commotie ontstond over eerder gedane uitspraken door Elbers met betrekking op holebi’s.

Het VAF nadrukt dat “een zo goed mogelijke vertegenwoordiging van belangrijke stakeholders uit de Vlaamse audiovisuele en gamesector van doorslaggevend belang” was bij de samenstelling van hun nieuwe bestuurlijke raad. Tevens hield men bij de samenstelling ook rekening met ‘inclusie’, ‘genderevenwicht’ en continuïteit.

Bracke volgt Kenneth Taylor (Open Vld) op. Taylor is tevens ook burgemeester van de Oost-Vlaamse gemeente Wichelen. Taylor was jarenlang actief als regisseur, zo regisseerde hij enkele afleveringen van Neveneffecten, Man Bijt Hond en Willy’s en Marjetten. Bracke heeft een vorig leven als journalist en was actief als politicus en Kamervoorzitter voor de N-VA.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen