Rechtbank. Foto Shutterstock.

Rechtbank. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Sp.a-gemeenteraadslid stapt op na zedenzaak met 14-jarig meisje

/

De 35-jarige Joeri J., gemeenteraadslid voor de sp.a in Olen, legt al zijn politieke functies neer nadat hij voor de rechtbank moest verschijnen in een zedenzaak met een minderjarige.

Vrijdag raakte bekend dat Joeri J. voor de correctionele rechtbank in Mechelen was verschenen in het kader van een zedenzaak. Nadat hij een amper 14-jarig meisje had leren kennen via het ijshockey, begon hij haar naaktfoto’s te sturen en vroeg hij het meisje om ook naaktfoto’s van zichzelf te sturen. Het meisje verklaarde dat ze dat uiteindelijk ook deed omdat ze bang was van de man.

Joeri J. riskeert een voorwaardelijke gevangenisstraf van 37 maanden, maar hij besloot vanwege de commotie die ontstaan was over zijn zaak nog voor het vonnis de politiek te verlaten. Hij levert zijn partijkaart van sp.a in, stopt als gemeenteraadslid van Olen en als bestuurslid van huisvestingsmaatschappij De Woonbrug.

Bij de lokale sp.a-afdeling reageert men geschrokken. “We hebben Joeri de voorbije jaren leren kennen als een gedreven militant, die steeds klaar stond om zich voor de maatschappij in te zetten. We zijn geschokt en de stap opzij was onafwendbaar”, aldus fractieleider Chris Bakelants. “Ook wij hopen dat Joeri de nodige behandeling zal krijgen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen