Trump zal geen nieuwe partij oprichten en blijft bij de Republikeinen

Foto: Shutterstock. Trump zal geen nieuwe partij oprichten en blijft bij de Republikeinen

Uncategorized

Trump zal geen nieuwe partij oprichten: “We hebben de Republikeinse Partij”

Pieter Van Berkel

Voormalig Amerikaans president Donald Trump (Rep.) heeft de geruchten dat hij een nieuwe partij zou oprichten de kop ingedrukt. Dat deed hij tijdens een slottoespraak op de CPAC-conferentie.

“Aan iedereen aanwezig op CPAC. Ik ben u dankbaarder dan u ooit zult weten”, zei Trump. “We zijn deze namiddag samengekomen om het te hebben over de toekomst van onze beweging, de toekomst van onze partij, én de toekomst van ons geliefde land. Voor de komende vier jaar zullen de moedige Republikeinen aanwezig in deze kamer de kern vormen van de angst van de radicale Democraten, de fake nieuws media en hun toxische ‘cancel culture’.”

Trump: “We richten geen nieuwe partij op”

Het gonsde al enige tijd van de geruchten dat de voormalige president een nieuwe partij zou oprichten. Uit een recente peiling bleek zelfs dat bijna de helft (46 procent) van de Republikeinse leden zich bij die ‘Trump-partij’ aansluiten in plaats van de Republikeinse partij. Slechts 27 procent van hen zou zeker bij de Grand Old Party blijven.

De president drukte die geruchten de kop in tijdens zijn toespraak op CPAC. “Ik zal verder strijden aan uw zijde”, zei de voormalige president. “We zullen doen wat we hebben gedaan vanaf het begin, dat is winnen. We richten geen nieuwe partij op. Ze zeiden steeds: ‘Hij gaat een nieuwe partij opstarten’. We hebben de Republikeinse Partij. De partij gaat sterker zijn dan ooit tevoren. Ik start geen nieuwe partij op. Dat was fake nieuws.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen