Tv-zender Vlaams Parlement wil toeristische en kookprogramma's uitzenden

Foto: Wikimedia. Tv-zender Vlaams Parlement wil toeristische en kookprogramma's uitzenden

Uncategorized

Tv-zender Vlaams Parlement wil toeristische en kookprogramma’s uitzenden

Pieter Van Berkel

Het budget van vlaamsparlement.tv wordt de komende jaren verhoogd. De huiszender van het Vlaams Parlement wil daarbij verbreden en aandacht schenken aan geschiedenis, cultuur, toerisme en ook gastronomie. Dat schrijft De Standaard.

Het Vlaams Parlement schrijft binnenkort een nieuwe aanbesteding uit voor het uitbaten van vlaamsparlement.tv. Het budget voor de zender wordt opgetrokken van 450.000 euro per jaar naar 700.000 euro per jaar tegen 2024. De zender zag in 2005 het levenslicht en heette toen nog Actua TV. Vlaamsparlement.tv bereikt dagelijks tussen de 40.000 en 90.000 kijkers en zet in op politiek nieuws vanuit het Vlaams Parlement.

Cultuur, toerisme, geschiedenis en gastronomie

Directeur communicatie Kris Hoflack maakt in een uitgebreide nota gewag van een boekenprogramma en aandacht voor cultuur, toerisme, geschiedenis en gastronomie. Het project wordt als ‘aanjager’ van de Vlaamse canon genoemd. Daarnaast zouden de verschillende politieke fracties zendtijd krijgen, naar verhouding met hun grootte, die ze zelf kunnen invullen.

“Het lijkt een ambitieus plan, maar daarom is het niet minder haalbaar”, zegt Hoflack. “Het zou de uitstraling en de dynamiek van het Vlaams Parlement ten goede komen, maar ook de kennis over en het zelfbewustzijn van Vlaanderen vergroten.” Voor hem moet de omroep een baken van “geloofwaardige informatie over het beleid, erfgoed en toekomst van de gemeenschap” worden, “in deze tijden van fake news”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “Tv-zender Vlaams Parlement wil toeristische en kookprogramma’s uitzenden”

  1. Waarom niet “Schipper naast Mathilde?” Mag zeker niet ontbreken de uitleg over loon- en fiscale verschillen van onze parlementairen en ministers in vergelijking met deze van de hardwerkende Vlaming en mensen met bescheiden pensioenen. De motivatie over uittredende vergoedingen. Cruciale vraag: waarom geen referedum over zelfbediening voor en van politici?

Plaats een reactie

Delen