Anuna De Wever - Foto:Shutterstock

Anuna De Wever - Foto:Shutterstock

Uncategorized

Vandaag wereldwijde klimaatstaking: ook in ons land

Niels Geerinck

Vandaag trekt in meer dan 50 landen een nieuwe klimaatstaking door de straten. Centraal staat de hashtag #NoMoreEmptyPromises. Ook in ons land komt Youth for Climate opnieuw de straat op. Het deelnemersaantal is wel beperkt tot 100 deelnemers.

De staking die vandaag op de agenda staat zal de zevende wereldwijde klimaatstaking zijn. Deze wordt georganiseerd door collectief Friday for Future. De beweging roept al drie jaar regeringen op om actie te ondernemen tegen de opwarming van de aarde. De beweging komt rechtstreeks voort uit de zogenaamde ‘klimaatspijbelaars’.

Vanmiddag zullen ze doorheen Brussel en de Wetstraat trekken. “We hebben nog altijd geen politieke actie ondervonden richting een leefbare wereld”, vertelt Anuna De Wever. “We slaan nogmaals de handen in elkaar en eisen zekerheid voor een duurzame en inclusieve toekomst voor iedereen”. Vanwege de huidige crisis vindt de actie plaats in aangepaste vorm. “Alle beschikbare plaatsen zijn al reeds ingenomen.“, aldus De Wever. De actie zal ook online te volgen zijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen