Vicevoorzitter Europese Commissie: "We moeten Hongarije sneller voor de rechter brengen"

Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans. Shutterstock

Uncategorized

Vicevoorzitter Europese Commissie: “We hebben fouten gemaakt bij bestelling vaccins”

Anton Schelfaut

Frans Timmermans, de vicevoorzitter van de Europese Commissie, geeft toe dat de Europese Unie fouten heeft gemaakt bij de bestelling van coronavaccins. Dat heeft hij gezegd in het Duitse dagblad Der Tagesspiegel. In de huidige situatie moet je ervoor zorgen dat “heel Europa vaccins krijgt”, aldus Timmermans.

“Het klopt dat er fouten zijn gemaakt bij het bestellen van de vaccins, zowel in Brussel alsook in de lidstaten”, erkent Frans Timmermans. De Nederlander wil na afloop van de pandemie de balans opmaken. “Dan kunnen we zien wat we verkeerd en wat we goed hebben gedaan.” Wel is hij ervan overtuigd dat ook de rijkere lidstaten baat hebben bij een Europese aanpak.

De Europese Commissie ligt onder vuur vanwege haar weifelachtige optreden en strategische fouten bij de aankoop van vaccins. Daarnaast zijn een aantal lidstaten ontevreden over de verdeling van de vaccins. Brussel heeft intussen 1,4 miljard doses besteld van de reeds toegelaten vaccins. Dat zou voldoende moeten zijn voor de ongeveer 450 miljoen Europeanen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen