Rekenhof onderzoekt 16,5 miljoen euro aan te dure uitgaven Kamer: “Mocht het een bedrijf zijn, was het al lang failliet”

Tom Van Grieken en Alexander De Croo in de Kamer. Photonews

Uncategorized

Waalse tatoeëerster: “Ik ben razend. Waarom heb ik nu al die investeringen gedaan?”

Anton Schelfaut

In een filmpje op Facebook fulmineert een Waalse tatoeëerster tegen de coronamaatregelen van de regering. “Ik ben razend. Waarom heb ik nu al die investeringen gedaan? Om na 27 dagen weer zonder werk te vallen blijkbaar”, klinkt het. Het negen minuten durende filmpje, waarover Het Laatste Nieuws bericht, is intussen al meer dan een miljoen keer bekeken.

Vanaf vandaag moeten de kappers en andere niet-medische contactberoepen vier weken de deuren sluiten. Daardoor ziet Aurélie, een tatoeëerster uit de gemeente Welkenraedt (Luik), haar inkomsten opnieuw wegvallen. In een filmpje op Facebook liet ze haar frustraties de vrije loop.

“Winkels mogen natuurlijk weer openblijven”, fulmineert ze. “Let op, ik heb niets tegen die uitbaters. Maar zij mogen doen wat ze willen en ondervinden nooit problemen. Wij zijn intussen weer de dupe.”

“Wij werken met maskers, wij ontsmetten alles, wij verluchten en wij hebben een CO2-meter geplaatst. Investeringen genoeg, maar waarvoor dienen ze? Om na 27 dagen weer de deuren te sluiten dus. Ik ben het kotsbeu.”

“Wie gaat al mijn belastingen betalen? Het zal wel niet onze superpremier zijn, die slapend rijk wordt in het parlement. Denkt u nog een beetje aan mij? Snapt u in welke mentale staat ik verkeer? Ik ben razend.”

“Is dit allemaal nog normaal?”

Het filmpje dateert van afgelopen woensdag. Op dat moment mocht Aurélie nog twee dagen klanten ontvangen. “Maar ik weet niet of ik nog in staat ben om te werken. Ik tril letterlijk van woede, dan kan ik mijn job natuurlijk ook niet uitvoeren. Is dit allemaal nog normaal?”

“Wat gaan de ministers doen als er geen zelfstandigen meer overblijven? Ik heb drie kinderen en een echtgenoot die sinds het begin van de lockdown niet meer mag werken. Ik ben dus de enige inkomstenbron en nu moet ik ook nog eens vier weken thuisblijven.”

“Zet die vier weken trouwens maar tussen haakjes, want daar zijn ze nooit zeker van. Tijdens de eerste lockdown hadden we normaal gezien een maand moeten sluiten, uiteindelijk zijn het 2,5 maanden geworden. Zelfde verhaal bij de tweede lockdown: geen zes weken zoals voorzien, maar vier maanden. Wat zal het deze keer worden?”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Waalse tatoeëerster: “Ik ben razend. Waarom heb ik nu al die investeringen gedaan?””

  1. Een oude gepensioneerde mevrouw kreeg vandaag een boete van 250 euro omdat ze het masker even onder haar neus droeg. De politieman stelde haar de toestand in China als voorbeeld! Ze moest onder zware druk verklaren:‘ Ik heb een misdrijf begaan’. Deze politiestaat gaat de politiek duur te staan komen.

Plaats een reactie

Delen