Mallorca. Foto Shuttersticj.

Mallorca. Foto Shuttersticj.

Uncategorized

40-jarige man gearresteerd wegens opzettelijk verspreiden van coronavirus

Ruben Notteboom

Op het Spaanse eiland Mallorca is een 40-jarige man opgepakt die opzettelijk het coronavirus probeerde te verspreiden. Hij besmette enkele collega’s. In totaal werden 22 mensen besmet, waaronder 3 baby’s.

De man wordt beschuldigd van het “opzettelijk toebrengen van lichamelijke letsels” door ze doelbewust te besmetten. De politie opende een onderzoek na een onverwachte uitbraak in Manacor en kwam de man zo op het spoor.

Hoge koorts, alle symptomen: ging toch verder met zijn leven

De man wist dat hij het virus had, had hoge koorts, moest niezen en had verder alle symptomen. Toch bleef hij werken, bleef hij naar de sportschool gaan… Zijn baas en collega’s probeerden hem naar huis te sturen en wilden dat hij zich liet testen, maar dat weigerde hij.

Daarnaast daagde hij al zijn collega’s uit door de hele tijd zijn mondmasker uit te doen om te hoesten. Hij heeft ook zijn collega’s uitgelachen en bleef maar zeggen dat hij ze “allemaal zou besmetten met het virus.”

8 directe en 14 indirecte besmettingen

De politie beschuldigt de man van 8 rechtstreekse en bewuste besmettingen en 14 indirecte besmettingen. Niemand hoefde naar het ziekenhuis, maar de politie kan er niet mee lachen. Waarom de man dit deed, is onduidelijk.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

2 gedachten over “40-jarige man gearresteerd wegens opzettelijk verspreiden van coronavirus”

Plaats een reactie

Delen