Burgemeester van Londen Sadiq Khan (Shutterstock)

Burgemeester van Londen Sadiq Khan (Shutterstock)

Uncategorized

71-Jarige christelijke straatprediker gearresteerd in Londen

Sonja Dahlmans

De 71-jarige John Sherwood is in Londen gearresteerd terwijl hij op straat predikte vlakbij het metrostation, Uxbridge Station. Sherwood werd van een verhoging afgetrokken en in handboeien afgevoerd. Er is een dossier aangelegd over zijn zaak en er komen mogelijk verdere juridische stappen.

Sherwood zou naar verluidt ‘homofobe’ uitspraken hebben gedaan. Hij is gearresteerd onder verdenking van het verstoren van de openbare orde. In het Verenigd Koninkrijk is het bij wet geregeld dat straatpredikers daarvoor de vrije ruimte hebben. Op straat preken kan wettelijk gezien geen reden zijn iemand te arresteren.

Het is niet de eerste keer dat de Engelse politie een christelijke straatprediker arresteert. In 2019 werd Oluwole Ilesanmi gearresteerd. De aanklacht tegen hem luidde dat hij ‘islamofobe’ uitspraken zou hebben gedaan. Hij werd, zonder geld op zak, een heel eind uit de buurt weer vrijgelaten. Volgens de politie had men het recht hem te arresteren vanwege vermeende haatspraak. Een agent van de politie beschuldigde Ilesanmi, een zwarte predikant, ervan racistisch te zijn in zijn uitlatingen over de islam. Hij werd verder ontslagen van rechtsvervolging en de politie gaf toe dat zij hem ten onrechte hadden gearresteerd. Hij kreeg een som van 2.500 Britse pond uitgekeerd ter compensatie.

In antwoord op vragen naar aanleiding van de arrestatie van Sherwood enkele dagen geleden, weigerde de burgemeester van Londen, Sadiq Khan (Labour), te zeggen dat christenen het Evangelie mogen verkondigen in het openbaar zonder angst te moeten hebben gearresteerd te worden. Dit is nochtans in de wet vastgelegd. Khan gaf daarop desgevraagd geen eenduidig antwoord.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

3 gedachten over “71-Jarige christelijke straatprediker gearresteerd in Londen”

  1. het masker van sadiq Khan als burgemeester van londen valt af en er blijkt een non-burgemeester onder te zitten die de boel tracht te islamiseren, stil maar zeker. Hier moet een eind aan komen.

  2. Zoals al die andere vergelijkbare gevallen zal ook deze ‘prediker’ zich negatief uitgelaten hebben over homoseksualiteit. Dit soort mafkezen baseren zich op sprookjes en kunnen niet accepteren hoe volwassen mensen hun seksualiteit beleven

  3. Christelijke ‘predikers’ spreken zich uit tegen homoseksuelen, islamitische ‘predikers’ gooien ze van het dak. Blijkbaar is dat laatste minder een probleem…

Plaats een reactie

Delen