Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Basic-Fit verliest vijfde van abonnees

Wijnand Meeus

De omzet van het Nederlandse fitnesscentra Basic-Fit kelderde het afgelopen jaar enorm. Daarnaast verloor het een vijfde van zijn abonnees. In het eerste kwartaal van dit jaar bleef 94 procent van al zijn sportscholen dicht, waaronder de 192 in België.

Basic-Fit baat in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en Spanje 905 fitnessclubs uit. Eind maart had het nog maar 1,8 miljoen abonnees, terwijl het voor de coronacrisis nog 2,22 miljoen telde. De onderneming lijdt zwaar onder de sluiting van de sportcentra.  In het eerste kwartaal konden alleen de fitnessclubs in Spanje en Luxemburg het grootste deel van de deuren openen. De clubs in Nederland, België en Frankrijk zijn sinds halverwege december gesloten.

De omzet kelderde in het eerste kwartaal tot 10,7 miljoen euro, tegen 137,5 miljoen euro een jaar eerder. In februari haalde de onderneming 150 miljoen euro op om de coronacrisis door te komen. “De huidige periode van sluitingen van fitnessclubs in onze grotere markten duurt langer dan verwacht en ook langer dan noodzakelijk, vinden wij”, zegt topman René Moos. Moos vindt dat de clubs perfect op een veilige manier kunnen draaien. “We kunnen met ons reserveringssysteem het aantal bezoekers reguleren.”

Basic-Fit denkt dat fitnessclubs in Nederland mogelijk vanaf 11 mei de deuren weer mogen openen volgens de nu verwachte versoepelingen van de coronamaatregelen. Het bedrijf rekent erop dat de clubs in België en Frankrijk snel daarna weer bezoekers mogen ontvangen. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

3 gedachten over “Basic-Fit verliest vijfde van abonnees”

  1. Basic Fit, da’s toch dat bedrijf dat fitnesscentra exclusief voor vrouwen opent, aangezien “bepaalde” vrouwen niet samen met mannen willen trainen? Wat mij betreft mogen die uitverkopers van onze cultuur en waarden stante pede failliet gaan.

  2. Er is nog wel meer verkeerd met Basic Fit. Ze vegen bijvoorbeeld falikant hun voeten met de wetgeving inzake stopzettingen van abonnementen, een nagel waar Test-Aankoop al verschillende keren op geklopt heeft. Inderdaad, ik wens ze het faillissement toe, liever vandaag nog dan morgen, de Kezen…

Plaats een reactie

Delen