President Joe Biden en vicepresident Kamala Harris (Shutterstock)

President Joe Biden en vicepresident Kamala Harris (Shutterstock)

Uncategorized

Biden beveelt immigratiediensten woord ‘illegale vreemdeling’ te schrappen

Pieter Van Berkel

De Amerikaanse president Joe Biden (Dem.) beveelt zijn immigratiediensten om ander taalgebruik te hanteren. Zo wordt de term ‘illegale vreemdeling’ vervangen door ‘ongedocumenteerde niet-burger’.

Ook het begrip ‘assimilatie’ gaat op de schop en wordt vervangen door ‘integratie’.

De nieuwe richtlijn wordt uiteengezet in twee memo’s die verstuurd zijn door de hoofden van de Amerikaanse immigratie- en grensbewakingsdiensten. “Wij handhaven de wetten van onze natie en tegelijkertijd de waardigheid van elk individu met wie wij in contact komen”, schrijft Troy Miller van de Customs and Border Protection. “De woorden die we gebruiken zijn belangrijk en zullen dienen om die waardigheid verder te verlenen aan degenen die onder onze hoede staan.”

Het woord ‘vreemdeling’ komt veel voor in de Amerikaanse immigratiewetgeving. In de memo’s worden ambtenaren van de immigratiediensten aangemaand om per direct de nieuwe terminologie te bezigen in interne communicatie en externe correspondentie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

7 gedachten over “Biden beveelt immigratiediensten woord ‘illegale vreemdeling’ te schrappen”

  1. Fantastisch toch. Gezien er geen vreemdelingen zijn zal er ook geen racisme meer zijn!!!
    Het einde der dagen van het Centrum Leman, aka. Els Kleytsman is in zicht.
    Wat een heerlijke wereld.

  2. Die Biden is dement , en deze op de achtergrond van die foto is het begin van het einde van de VS deze dame (sic) is een heel gevaarlijk iemand , die het leven in de VS tussen de gemeenschappen om zeep gaat helpen !! De Aziaten leven daar nu met grote schrik , en weten nu ook wie de echte racisten zijn !!

Plaats een reactie

Delen