De Britse premier Boris Johnson (Con.) (Shutterstock)

De Britse premier Boris Johnson (Con.) (Shutterstock)

Uncategorized

Britse samenleving heropent grotendeels

Pieter Van Berkel

De Engelse winkels, kappers, fitnesscentra en cafés gaan maandag opnieuw open. De Britse premier Boris Johnson (Con.) heeft het over een “grote stap” richting vrijheid.

Meer dan de helft van de Britse volwassenen kreeg intussen een eerste dosis van het coronavaccin. Het aantal sterfgevallen zijn meer dan 95 procent gedaald ten opzichte van de piek in januari. Het aantal besmettingen daalde in dezelfde periode met meer dan 90 procent.

“Ik weet zeker dat het een enorme opluchting zal zijn voor de ondernemers die zo lang gesloten zijn geweest, en voor alle anderen is het een kans om weer wat dingen te gaan doen waar we zo van houden en die we hebben gemist”, zei Johnson in een verklaring. Hij voegde eraan toe dat hij uitkeek naar een pint.

In Engeland en Wales gaan ‘niet-essentiële’ winkels maandag weer open. In Schotland moeten deze winkels wachten tot 26 april. Cafés en restaurants kunnen wel enkel in de buitenlucht serveren. Consumptie binnensdeurs zal ten vroegste op 17 mei worden toegestaan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen