Jean-Marie Dedecker op terras. Foto Photonews.

Jean-Marie Dedecker op terras. Foto Photonews.

Uncategorized

Dedecker vindt achterpoortje en heropent horeca-terrassen op 1 mei

/

Middelkerks burgemeester Jean-Marie Dedecker houdt woord en heropent de horeca-terrassen in zijn gemeente op 1 mei. Dedecker is erin geslaagd een achterpoortje in de coronaregels te vinden. “Inderdaad, we tasten de grenzen af, maar door de absurde regels worden we hiertoe gedwongen.”

Dedecker kondigde enkele weken geleden al aan de terrassen in Middelkerke sowieso te laten heropenen op de geplande datum van 1 mei, wat het Overlegcomité daar ook over besliste. Ook nadat het Overlegcomité die datum verschoof, hield Dedecker voet bij stuk. In een interview met Dries Van Langenhove zei hij een plan te hebben om toch wettelijk de terrassen te heropenen.

Achterpoortje

Nu maakt Dedecker bekend hoe hij dat precies zal doen. “We trekken er de terrasvergunningen in zodat de volledige zeedijk openbaar domein wordt en we plaatsen vervolgens zelf extra tafels en stoelen”, aldus Dedecker. “Dan kan iedereen bij de horecazaken eten of drinken bestellen en dat nuttigen aan die tafels en blijven uitbaters gespaard van boetes.”

“We zullen de bestaande glazen terrasboxen van de horecazaken reglementair en veilig ‘betafelen’ en ook tussen de boxen komen tafels en stoelen. Dit is volstrekt wettelijk. We hebben het met de juridische dienst uitvoerig besproken en bestudeerd. Inderdaad, we tasten de grenzen af, maar door de absurde regels worden we hiertoe gedwongen.”

Volgens Dedecker is zijn idee niet alleen wettelijk, maar ook gewon veilig. “Op de dijk is de kans op besmetting zo goed als nihil – één op de duizend. De terrassen hadden al bij de start van krokusvakantie mogen openen, dan werd het 1 mei en vervolgens 8 mei volgens een typisch ‘compromis à la Belge’. De maatregelen die wij nu nemen zijn er om veiligheid en gezondheid te waarborgen, niets meer of minder. We hebben dit besluit genomen met het schepencollege en in overleg met zo’n 40 horecazaakvoerders. Het enthousiasme is groot.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




12 gedachten over “Dedecker vindt achterpoortje en heropent horeca-terrassen op 1 mei”

  1. Toppolitieker ,
    tegen de stroom in roeien , het is maar weinigen gegeven en enkel zo wordt je een grote persoonlijkheid ( kijk naar prestaties als judocoach in Belgie ).
    Alle respect Jean Marie om eens nee te zeggen tegen alle ja-knikkers die een politiek van bangmakerij hebben gecreeerd , hoe triestig kan het zijn.
    Alle dagen een gevaarlijker variant , geen griepdoden meer en dan weten dat 99.85% van de besmette personen geneesd van covid.
    Wat een prestatie zou ik zeggen……..
    Proficiat en nog veel succes voor U

  2. Proficiat Mr Dedecker U bent een politicus die woord houdt. Misschien is daarom dar indertijd de OVLD niet van U moest weten en buiten gezet heeft; Ze hebben daar liever mensen à la Somers en Verhostadt die niets anders doen dan liegen en bedriegen

  3. Proficiat JM de Decker. Maar misschien moet u ook vermelden dat je bij veel tussenkomsten de violen gelijk stemt met het Vlaams Belang. Zo doorbreekt je op een legale wijze het cordon sanitair die door de andere partijen en ook de NVA nog steeds worden toegepast. Ik juich ook uw zelfstandig denken toe. Doe zo verder en zet de heersende klasse in hun hemd.

  4. @Brux: daar ben je weer met je “zoutzure” kommentaar. Als jij in de spiegel kijkt zie je naar mijn mening “nen echten triestegaard” die al heel zijn leven aan het lijntje loopt… “poor you”
    En bravo Jean-Marie: tenminste één politieker die doet wat hij belooft. Spijtig dat er zo weinig zijn van uw kaliber!

  5. Van harte gefeliciteerd. De gepaste zet tegen die zinloze en incoherente dictatuur van de geldverbrander. Mochten er maar meer zo’n politiekers zijn als JM DDK die met hoofd omhoog de middenvinger aan de zinloze Vivaldi dictatuur uitsteekt. De brugers zijn het hartstikkebeu om geregeerd te worden door een stelletje onbekwamen uit 11-11-11 partijtjes.

  6. Maak van België één kiesarrondissement. Dan kan ik ook eens stemmen voor iemand van e Kust of Ardennen.
    Want met huidige systeem weten de politiekers exact hoeveel zetels er in hun arrondissement te verdelen zijn. Is eigenlijk een systeem van verdeel en heers. In 1830 reeds slim bedacht.
    Zal zo wel blijven. Is lokaal een bepaalde garantie op hun aantal zetels.

Plaats een reactie

Delen