Georges-Louis Bouchez. Foto Photonews.

Georges-Louis Bouchez. Foto Photonews.

Uncategorized

Groenen boos op Bouchez omdat hij zegt van auto’s te houden

/

Enkele uitspraken van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez over zijn liefde voor auto’s hebben kwaad bloed gezet bij Ecolo. Bouchez sprak daarin van de “petit monde”, een clubje van politici en journalisten die neerkijken op mensen met auto’s. “Wat een minachting”, aldus Ecolo-voorzitter Rajae Maouane.

De franstalige liberalen en franstalige groenen zitten zowel federaal als in Wallonië samen in de regering, maar het is niet de eerste keer dat de twee partijen botsen. Vooral op vlak van mobiliteit zitten de twee partijen allesbehalve op dezelfde lijn, en het interview van Bouchez met ‘Club des V’, een vereniging van autoliefhebbers, strooide opnieuw zout in die wonde.

Bouchez had het daarin onder meer over de “petit monde”, volgens hem is er “een verschil tussen de echte mensen en de ‘petit monde’ van een handvol politici, enkele journalisten en een mainstream idee, die denken dat ze de juiste manier van denken kunnen bepalen. Maar ze vergeten de miljoenen mensen in ons land die niet zonder hun wagen kunnen en van hun auto houden”.

Vooral de uitspraak “echte mensen rijden met de wagen”, zorgde voor opschudding in franstalig België, hoewel het een uitspraak is die Bouchez in het interview nooit gedaan heeft. Iemand deelde het filmpje echter met die quote, waarna het veelvuldig gedeeld werd door groene politici, zoals onder meer Rajae Maouane, voorzitter van Ecolo. “50% van de Brusselaars wordt niet als ‘echte mensen’ beschouwd. Wat een minachting”, aldus Maouane.

Bouchez reageerde op de uithaal van Maouane met een knipoog naar opnieuw de petit monde. “Ik veroordeel de kleine spelletjes van de ‘petit monde’ die iedereen dingen wil laten geloven die nooit gezegd zijn.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




5 gedachten over “Groenen boos op Bouchez omdat hij zegt van auto’s te houden”

  1. Groen. Emotrippers, met heel weinig ratio en heel nefast voor de maatschappij. Bovendien inconsequent met hun ideologie voor wat betreft mensenrechten, omdat zij favorieten zijn van een bepaald fundamentalisme in een bepaalde religie. Ook zoiets: je mag tegenwoordig de islam niet critisch meer beoordelen, dat voorrecht is voorbehouden aan de katholieke kerk.

  2. Bouchez verdedigt de wagen an sich. Barbara Pas zat onlangs te janken dat VLD’ers hypocriet zouden zijn want “geen groene wagens”. De tsjaad Bouchez versus de maagd VL conservatieven. Tijd om onze alliantie te weerleggen. Die Bouchez begint op letterlijk elk vlak meer gebaseerd te zijn dan de VL conservatieven.

Plaats een reactie

Delen