Foto ter illustratie - Foto: Shutterstock

Foto ter illustratie - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Kerkdienst op Goede Vrijdag stilgelegd door Londense politie

Niels Geerinck

De Londense politie greep op Goede Vrijdag in tijdens een kerkdienst. Dat gebeurde in een Poolse kerk, nabij Wandsworth in het zuiden van de stad. Op sociale media circuleert een filmpje waarin de agent voor het altaar staat en de aanwezige gelovigen oproept de kerk te verlaten.

De autoriteiten van de Christus Rex kerk in Balham zijn niet gediend met het politieoptreden. Volgens hen gingen de politieagenten “hun boekje grof te buiten zijn gegaan door hun volmacht zonder goede reden te gebruiken.” De geloofsgemeenschap en kerkleiding benadrukken dat voldaan werd aan alle strikte eisen die de overheid had gesteld.

Aantasting religieuze vrijheid

De superieuren van de Poolse katholieke kerk in Engeland en Wales zijn van het incident op de hoogte gesteld. Van de politie wordt opheldering verwacht. Het ingrijpen krijgt op sociale media ook heel wat kritiek. Voor velen lijkt het een directe aanval op religieuze vrijheid.

https://twitter.com/FrRDMutter/status/1378302989010632706?s=20

“Helaas is deze bijeenkomst illegaal onder de huidige coronabepalingen. Het is wettelijk niet toegestaan met zoveel mensen hier samen te zijn. U moet nu naar huis gaan. Als u dit bevel te vertrekken niet opvolgt, kan dat leiden tot een boete van 200 pond of, als u weigert uw naam en adres te geven, zelfs tot arrestatie”, aldus de politieman.

Volgens de woordvoerder van de Londense politie kwam men ter plaatse omwille van een telefoontje dat was binnengekomen over een steeds groter wordende rij buiten de kerk.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen