Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews.

Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews.

Uncategorized

Ook WannaWork van El Kaouakibi stevent af op faillissement: moet El Kaouakibi half miljoen schulden ophoesten?

/

WannaWork, één van de bedrijven van Sihame El Kaouakibi en haar partner Erika Xuan Nguyen, staat op de rand van het faillissement. Enkele weken geleden ging ook al hun bedrijf Point Urbain failliet. En dat terwijl WannaWork nog een half miljoen euro schulden had bij Point Urbain.

Naast de vele opgezette constructies en geldstromen tussen vzw Let’s Go Urban en de andere vennootschappen van El Kaouakibi, met als doel zichzelf te verrijken, blijken er ook heel wat verdachte transacties tussen die vennootschappen zelf. De curator die werd aangesteld na het faillissement van Point Urbain botste op verdachte transacties tussen dat failliete bedrijf en WannaWork, een ander bedrijf van El Kaouakibi voor kansarme jongeren.

Schulden bij ander bedrijf El Kaouakibi

“We namen kennis van geldstromen waar geen boekhoudkundige verklaring voor gegeven kon worden en als opnames in rekening courant worden gekwalificeerd”, zei curator WannaWork daarover. Het blijkt te gaan om maar liefst 500.000 euro schulden die WannaWork nog zou hebben bij PointUrbain.De curator heeft daarom El Kaouakibi en Nguyen in gebreke gesteld en trok naar de ondernemingsrechtbank om ook daar een voorlopige bewindvoerder te laten aanstellen.

Die voorlopige bewindvoerder moest uitzoeken of het bedrijf nog te redden viel, maar dat lijkt niet het geval te zijn. Het half miljoen euro schulden aan Point Urbain kunnen naar verluidt niet worden terugbetaald, en dus werd een dagvaarding gestuurd om het faillissement aan te vragen. De ondernemingsrechtbank beslist daarover op 6 mei, maar de kans dat een faillissement nog kan afgewend worden lijkt onbestaande. Indien WannaWork failliet verklaard wordt, zal naar El Kaouakibi en Nguyen gekeken worden voor het half miljoen euro schulden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




14 gedachten over “Ook WannaWork van El Kaouakibi stevent af op faillissement: moet El Kaouakibi half miljoen schulden ophoesten?”

  1. In België bestaat zoiets als verschoonbaarheid, zelfs als is men vermogend bij aansprakelijk, dan nog zal men deze optie hanteren, zelfs bij dubieuze praktijken.

  2. Let’s go Urban, Point Urban, JJ House, WannaWork… Niet enkel wordt Vlaanderen omvolkt door deze sjoemelende hiphopster, maar wij betalen die Marokkaanse zelfs voor de verengelsing van onze maatschappij .

  3. Wanneer je beseft dat financiën een deurwaarder naar de gewone werkmens stuurt voor het innen van 1€ , dan pas moet je toch eindelijk beseffen in wat voor een corrupte bananenkoningdom wij leven ! En geloof me 99% v d politiekers sjoemelen en doen aan zelfbediening & zelfverrijking!

  4. “Ho my God”, “even updaten” (actualiseren) , de buzz words juke box draagt geen kleren maar “een outfit” om een “award” (geen trofee) in ontvangst te nemen. Zou een meeneem maaltijdschotel niet zo lekker zijn als een “take away” ?

  5. Daar komt niks van , allochtonen mogen vertrouwen op het door UNIA uit de Linkse duim gezogen concept “positieve actie”(sic) waarbij meerderheden mogen achteruitgestoken worden ten bate van volkomen overbeschermde minderheden, wat kennelijk primeert op de Constitutie, art 10 (“alle Belgen gelijk voor de Wet”) en art 11 (“verbod op discriminatie”) dus objectief-correct benoemd, zonder politiek-correcte censuur ; “autochtonofobe discriminatie” ! In praktijk leidt dat tot een “carte blanche” heu…of een “carte brune” verlenen aan “jongeren” (ge weet wel !) die zich alles lijken te mogen permitteren en hiervoor hoogstens gepamperd “gesanctioneerd” (sic) worden.

  6. Waar zitten onze generaals ? Het is hier veel erger dan in Frankrijk, de berber schapen lapdansen onze politiekers niet voor foeien maar het grote geld, wie heeft ISIS nog nodig als pokdalige Mat-ma Shiama’s voldoen . Politiekers op hun beurt chanteren de enige niet tot regime pers omgekochte media in een gezamelijke ont-schaving, ont-culturing en ont-wettiging van een autochtone bevolking. Unia, O Vld, spa , cd&v en ook nva houden ons dom, onderdrukt en onwettend, zij zijn de verraders, was dood met de kogel niet de straf voor verraders en hen die de staat en koning aan het wankelen brachten. Voeg daar bij : zij die hun volk verraadde, onveiligheid, onderdrukking, leugens, demagogie en slavernij brachten, geel erger als die koning of staat.

  7. Ja want “hij drinkt T(hee) wanneer hij Tegenwoordig is” werd er bij ons destijds ingeramd door met een metalen lineaal op onze kneukels te kloppen bij fout. Tegenwoordig zou dit de “woke” kwalificatie “folteren”(sic) opgekleefd krijgen

  8. Als we al de miljoenen subsidies van de talrijke verenigingen die opkomen voor “de kansarmen, de achteruitgestelden, de zogenaamde sukkelaars” moeten optellen, dan moeten we nog de helft belasting betalen. En dan heb ik het nog niet eens over de miljoenen die naar het buitenland versluisd worden, bv. naar Congo. Lijsten te vinden op internet.

Plaats een reactie

Delen