Screenshot Video Twitter.

Screenshot Video Twitter.

Uncategorized

Ophef over filmpje uit Hasselt: “Wollah kankerbelgen, op jullie knieën”

/

Op sociale media zijn videobeelden opgedoken van een schijnbaar ernstig incident in Hasselt. Daarin is te zien hoe enkele Vlaamse jongeren bedreigd worden door een groepje allochtone jongeren en hoe een vechtpartij ontstaat. “Wollah kankerbelgen”, klinkt het onder meer. “Op jullie kankerknieën allemaal.”

De videobeelden werden op Twitter gedeeld door Vlaams Belang-parlementslid Sam Van Rooy. Op het één minuut durende filmpje is te zien hoe een groepje allochtone jongeren dreigend achter enkele andere jongeren lopen. Het conflict zou naar verluidt gaan over een sigaret. Eén van de allochtone jongeren zou een sigaret gevraagd hebben, maar omdat de Vlaamse jongeren niet roken konden ze hem dat niet geven.

“Jij en je hele groep kankervrienden moeten op jullie kankerknieën. Op jullie kankerknieën allemaal”, roept één van de betrokkenen daarom op een dreigende toon. “Wollah kankerbelg, zijn jullie van Hasselt?”, vraagt hij vervolgens. “Hasselt is onze stad.” Op het einde van het filmpje is een vechtpartij te zien en stuift de groep bij aankomst van de politie uit elkaar.

“Het walgelijkste hieraan is niet dat deze pubers zoiets doen, maar de reactie vanuit de media en politiek”, reageert iemand op de beelden. “Beeld je in dat een groep blanke tieners rondloopt en allochtonen aanvalt en roept ‘dit is onze stad’. We zouden spoedvergaderingen en persconferenties hebben.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
16 gedachten over “Ophef over filmpje uit Hasselt: “Wollah kankerbelgen, op jullie knieën””

  1. Dat is in Hasselt al zo sinds ik er middelbare school liep 20 jaar geleden. Altijd hart vasthouden als je op je eentje een bus moest pakken aan het station want hoe getraind je ook bent, vijf tegen één is onbegonnen werk.

    Wel goed dat jullie dit onder de aandacht trachten te brengen.

  2. Het is overal zo. Als ik in Leopoldsburg rondloop , vrees ik dat het in de toekomst “Turkenburg” gaat heten. Van Vlaams op straat al lang geen sprake meer. Maar we hebben toekomst , een nieuwe gevangenis , waar al het gespuis, veelal van allochtone origine kan worden opgesloten en gans de familie kan teren op OCMW uitkering. Logies zat ,gans de Middenstand zit toch op z’n gat enkel de nachtwinkels floreren nog. De lege winkelpanden kunnen benut worden als verblijf van de familie van de gedetineerden.

  3. Binnen 20 jaar beste Vlaming mag je naar de pijpen dansen van dit gespuis met dank aan de huidige linkse politici , tenzij we deze huidige linkse rakkers bij een volgende verkiezing wegstemmen.

  4. UNIA zal weer aan struisvogelpolitiek doen zeker op basis van het uit de Linkse duim gezogen, concept “positieve actie”(sic) ???? Waardoor autochtonen kunnen en mogen achteruitgestoken worden ten voordele van allochtonen ONDANKS het feit dat de Grondwet stelt “alle Belgen gelijk voor de Wet” (art 10), “verbod op discriminatie” (art 11), m.a.w. “autochtonofobe ” en soms “heterofobe discriminatie” !

  5. voor de aanhangers van “inclusief nationalisme” kan dit geen probleem zijn. Deze mensen voelen zich duidelijk thuis in Vlaanderen wanneer ze spreken van “onze stad”.

  6. Tja, ik denk dat het in Hasselt nog wel meevalt. Ik woon er, tussen de Bampslaan (vol met Turken) en Runkst, de wijk direct zuidelijk van voornoemde straat en een grotendeels Turkse, Indiase, Syrische, Iraakse, Afghaanse wijk. Het OCMW heeft iedere vierkante millimeter beschikbare woonruimte gehuurd en vol gestopt met allochtonen, ook het voor toeristen bedoelde Hostel bij het NMBS-station moest eraan geloven en is vol gedouwd met vluchtelingen. (Vluchtelingen die drie maaltijden per dag krijgen, maar van vrijdag tot en met maandagochtend allemaal naar Antwerpen gaan, en hun afwezigheid niet melden, zodat de avondmaaltijden van vr, za en zo, de middagmalen van za en zo, de ontbijten van za, zo en ma weg gekieperd kunnen worden. Desondanks heb ik nog nooit dreigende situaties meegemaakt, terwijl ik toch vrijwel dagelijks in m’n eentje groepjes van tussen de vier en tien allochtone jongeren tegen kom. Maar het kan ook zijn dat ze na hun dagelijkse uitstapjes naar Brussel, Antwerpen en Sint-Truiden te moe zijn om in Hasselt nog een groot gevaar te vormen….? Het, ondanks de NV-A burgemeester Van Der Putte uiterst linkse stadsbestuur, heeft in Runkst diverse fietsstraten aangelegd. Dat is dan wel weer grappig. Veel van de automobilisten zijn allochtonen, vaak snelle Turken, en die zijn niet naar Europa gekomen om op een elektrische fiets te rijden. Dus in plaats van met de maximaal toegestane snelheid van 30 km/h en het verbod om fietsen in te halen, rijden ze met tussen de 70 en 100 km/h over de Spoorwegstraat, rustig fietsers inhalend, en als de bakfietsmoeders of -vaders niet snel genoeg opzij gaan (hetgeen ze dus helemaal niet hoeven) luid toeterend en gebarend.

  7. UNIA weet weer van toeten of blazen zeker ? Maar indien blanke jeugd het bij bruine jongeren zou doen DAN zou het “racistisch geweld ” zijn door “fascistische neo-nazis'”(sic) waarbij er politiek-correct voorbij wordt gegaan aan wat “fascisme” en “nazisme” in essentie is.

Plaats een reactie

Steun nu ook

het vrije woord

Vind je dit artikel interessant?

Neem een PAL-proefabonnement

(nu eerste maand gratis)

Probeer het nu
Delen