Uncategorized

Tijdelijke btw-verlaging naar zes procent in horeca

Wannes Neukermans

De federale regering heeft een aantal extra steunmaatregelen voor de horeca genomen. Het meest opvallende is een tijdelijke btw-verlaging. Dat bevestigde minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) aan VRT NWS.

De horeca heeft een zeer moeilijke periode achter de rug”, zegt Van Peteghem. “Het is belangrijk dat we de horeca-uitbaters ten volle gaan ondersteunen. Daarom hebben we ervoor gekozen om de btw te gaan verlagen naar 6 procent, zowel voor voeding als voor alcoholische en niet-alcoholische dranken.” Deze tijdelijke btw-verlaging geldt tot eind september.

Klanten zullen van deze btw-verlaging weinig merken. “Het is vooral de bedoeling dat we op deze manier café-uitbaters en horeca-uitbaters gaan ondersteunen”, aldus Van Peteghem. “Het is de bedoeling dat het voordeel dat we hen nu geven voor hen is , dat ze dat inderdaad op zak kunnen steken na de zeer lange periode dat ze het moeilijk hebben gehad en gesloten waren.” 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Tijdelijke btw-verlaging naar zes procent in horeca”

  1. Natuurlijk is de BTW verlaging goed voor deze sector. Van 21 % naar 6 % is een verlaging van 15 % waar de klanten echter niets van gaan merken. Dus dit is al een opslag van 15 %. ( Klopt natuurlijk niet helemaal want BTW telt men bij op het product en winst andersom). Als er daar dan nog eens een opslag bijkomt van 10% zitten we aan zowat 25% meerkost voor de klant en dit kan al tellen.

Plaats een reactie

Delen