Tienduizenden mensen op straat in Barcelona tegen meer Spaans in Catalaanse scholen

Twitter (@aleixsarri)

Uncategorized

Tom Van Grieken (VB) pleit voor verdere samenwerking met Hongaarse premier Orbán

Anton Schelfaut

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken laat zich in de Hongaarse krant Magyar Hirlap enthousiast uit over een mogelijke samenwerking met de partij Fidesz van premier Viktor Orbán. “We delen heel wat waarden en overtuigingen met Fidesz. Net zoals de Hongaren willen ook wij een Europa waar onze identiteit, onze belangen en onze cultuur voorop staan”, aldus Van Grieken.

Fidesz, de partij van de Hongaarse premier Viktor Orbán, is recent toegetreden tot de EC/DA-fractie in de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa. Daar maakt ook het Vlaams Belang deel van uit. Tom Van Grieken hoopt dat de toetreding van Fidesz een startpunt is voor verdere samenwerking, ook in het Europees Parlement.

“Ik kijk uiteraard uit naar een verdere samenwerking”, geeft de Vlaams Belang-voorzitter toe. “We delen heel wat waarden en overtuigingen met Fidesz. Net zoals de Hongaren willen ook wij een Europa waar onze identiteit, onze belangen en onze cultuur voorop staan.”

In het interview hekelt Van Grieken de wijze waarop de Belgische media Orbán proberen afschilderen als de baarlijke duivel. “Viktor Orbán is een voorbeeld. Hadden wij maar een premier die de Europese waarden zo hard verdedigt als hij.”

Europese diversiteit

Linkse partijen zouden rechts ervan beschuldigen niet te kunnen samenwerken, maar daar is Van Grieken het niet mee eens. “In tegenstelling tot links-liberalen geloof ik dat diversiteit een rijkdom is.”

“Maar een ander soort diversiteit dan zij verdedigen natuurlijk”, gaat hij verder. “Geef mij maar Europese diversiteit. Europa moet Europa blijven. Zij willen Europa dan wel veranderen in een continent waar al de Europese eigenheid en soevereiniteit verdwenen is, ik wil die net beschermen. Dat leidt er automatisch ook toe dat identitaire en conservatieve partijen het gewoon zijn om elkaars eigenheid en culturele verschillen te erkennen. Net uit respect voor wat ons bindt, onze liefde voor Europa, accepteren we die verschillen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

8 gedachten over “Tom Van Grieken (VB) pleit voor verdere samenwerking met Hongaarse premier Orbán”

  1. Tom Van Grieken is in mijn ogen geen kieken net zoals Orban er één is.Wat is er mis mee om identitair te denken?Ik lees dat Mahdi 50miljoen extra voor asiel en migratie veil heeft bovenop de miljarden euro’s die door ons als belastingbetaler jaarlijks reeds werden/worden opgehoest. Gedwongen terugkeer laat me niet lachen!Binnenkort terug een regularisatie van duizenden sans papiers net zoals onder Verhofstadt.Die leven hier al jaren in een parrallel circuit en eisen te kunnen profiteren van de Sociale Zekerheid zonder ooit een bal te hebben bijgedragen!Mahdi is een hypocriet die het aanzuigeffect van ons land hoog in het vaandel voert.Niet verwonderlijk met Groene excellenties in deze ultra linkse liberale regering met een grote snuif globalisme!Wacht maar tot de werkenden/gepensioneerden de miljarden die kwistig tijdens corona worden rondgestrooid gaan mogen terugbetalen!Solidariteitsbijdrages en crisisbelastingen zal het regenen!Over de miljarden van de Green Deal wil ik het dan nog niet hebben!Werkloosheid,armoede en ambras gaat er van komen!Op naar de verkiezingen van 2024 en liefst nog vroeger!De demagogen van N-VA geven binnenkort reeds het startschot door de vraag voor confederalisme weer op te warmen!

  2. Wat in elk land de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn, met name opkomen voor de eigen identiteit, cultuur en tradities en het eigen belang, wordt in het westen juist het tegenovergestelde gedaan. Het westers establishment beschouwd die waarden als barbaars, racistisch en discriminerend. Het siert Orban, sommige andere leiders uit Oost Europa en de rechts-conservatieve partijen in het westen dat zij, niettegenstaande de zware druk van het woke establishment, deze waarden blijven verdedigen en in stand willen houden. Het is godgeklaagd dat onze beschaving dreigt verloren te gaan door toedoen en met medewerking van machthebbers die juist alles te danken hebben aan die westerse beschaving.

  3. Terecht want Orban is geniaal ! “Het daghet in den Oosten” met de Viségrad Natiestaten en hun heldhaftig verzet tegen de pathalogische bemoeizucht der EUSSR-Dictatuur

Plaats een reactie

Delen