Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews

Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews

Uncategorized

Vlaams parlement wil controle-arts sturen naar El Kaouakibi

Wijnand Meeus

Het Vlaams Parlement wil graag een controle-arts sturen naar Sihame El Kaouakibi. Ze laten momenteel nog onderzoeken hoe ze kunnen optreden tegen het langdurige op ziekteverlof staande Vlaamse Parlementslid. Daarnaast onderzoekt het of het op een juridisch sluitende manier sancties kan nemen tegen El Kaouakibi.

Sihame El Kaouakibi, het voormalige Open Vld-lid dat wordt onderzocht in een zaak naar fraude met subsidies, werd al een half jaar niet meer gezien in het Vlaamse halfrond in Brussel. Toch strijkt ze nog steeds haar volledige loon op. Het Uitgebreid Bureau, waar onder meer alle fractieleiders in zetelen, vergaderde deze middag over het dossier. Daar werden enkele praktische zaken besproken zoals haar nieuwe plaats in het parlement, nu ze als onafhankelijke optreedt en de rechten die de Open Vld nu krijgt in bepaalde commissies.

De belangrijkste beslissing ging natuurlijk over de langdurige ‘ziekte’ van El Kaouakibi. “El Kaouakibi is overal actief, behalve hier”, zei Chris Janssens (Vlaams Belang) daar vorige week nog over. “Wie in de privé lang afwezig is, krijgt een controle-arts aan de deur. We hebben hier een arts in het parlement, laten we die naar haar sturen. Dit is een niet te verantwoorden situatie. We kunnen dat ten opzichte van de belastingbetaler niet langer dulden.”

“Aangezien er bij volksvertegenwoordigers geen werkgever-werknemerrelatie is, heeft het Uitgebreid Bureau beslist om extern juridisch advies in te winnen”, klinkt het nu bij het Uitgebreid bureau. “Zodat er op een juridisch sluitende manier een controle-arts gestuurd kan worden bij langdurige ziekte. Het Bureau wil ook dat er sancties opgelegd kunnen worden bij misbruik en laat dit mee juridisch onderzoeken.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

3 gedachten over “Vlaams parlement wil controle-arts sturen naar El Kaouakibi”

  1. Gebruik de blauwprint gebruikt bij Dries Vanlangenhove, en die “misdaad” is niks vergeleken bij deze hypocriete schapenkop. Ze is nog erger als Chapo die produceerde iets, verrijkt zich ermee, zet een bende op en doet voor de show wat liefdadigheid. Deze steelt het geld, verrijkt zich, neemt haar familie en gelijkgestelden op en doet voor de schow aan wat multicultureel dansen.

Plaats een reactie

Delen