Wouter Van Besien (Photonews)

Wouter Van Besien (Photonews)

Uncategorized

Voormalig Groen-voorzitter Wouter Van Besien wordt bestuurder bij NMBS

Pieter Van Berkel

Groen draagt voormalig partijvoorzitter Wouter Van Besien voor als bestuurslid bij de NMBS. Dat schrijft De Tijd.

Vrijdag wordt de nieuwe raad van bestuur van spoorwegbedrijf NMBS bekrachtigd door de ministerraad van de regering-De Croo. De regeringspartijen moesten voor het eind van de maand hun kandidaten voordragen.

Voor Groen zal Wouter Van Besien in de raad van bestuur zetelen. Hij was van 2009 tot 2014 partijvoorzitter, was in 2018 kandidaat-burgemeester van de stad Antwerpen en geraakte niet verkozen bij de verkiezingen van 2019. Hij is nog altijd gemeenteraadslid in Antwerpen.

“Ik zal mijn mandaat zo gedegen mogelijk invullen, maar voor partijpolitieke standpunten over de NMBS moet u bij de parlementairen van Groen zijn”, reageert Van Besien in De Tijd.

NMBS-bestuurders verdienen gemiddeld iets meer dan 20.000 euro bruto per jaar.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

8 gedachten over “Voormalig Groen-voorzitter Wouter Van Besien wordt bestuurder bij NMBS”

  1. Wijlen pater Luc Versteylen, stichter van AGALEV heeft een verdienste van 20.000 euro brutto per jaar waarschijnlijk nooit voor mogelijk gehouden voor zijn mandatarissen.
    Tijden veranderen.

  2. Besien raakte tijdens de laatste verkiezingen niet meer verkozen.Hij deed toen zijn beklag dat hij zes maanden nadien nog steeds geen job had gevonden!De Groenen zitten steeds te leuteren dat er enorm veel jobs bijkomen in de groene economie!Was Besien te dom of te lui om windmolens te helpen bouwen of zonnepanelen te leggen?Hij vond dan een jobke bij een bank!Dit is nu net de sector bij uitstek waartegen zij zo van leer trekken.Hoe hypocriet kan je zijn!Nu komt hij terecht bij de NMBS in de raad van bestuur.Dus nogmaals het zuiverste bewijs dat de Groenen in hetzelfde bedje ziek zijn als de rest.Men laat elkaar niet vallen en vroeg op laat wordt men terug opgevist.Wat gaat hij voorstellen als bestuurder:Dat er meer en grotere ramen moeten komen in de treinstellen?Kwestie van meer mensen naar zee te kunnen laten sporen!Gelukkig maakt men hem geen treinbestuurder want op de sociale media bestaan er filmpjes waarop te zien is hoe hij als fietser alle mogelijke verkeersregels aan zijn laars lapt!Hij gaat zijn mandaat zo gedegen mogelijk invullen m.a.w zo snel mogelijk zijn rekeningnummer(hopelijk van de bank waar hij werkt) doorgeven en langs de kassa passeren.Noem mij nu eens één instelling in dit land waar geen (uitgerangeerde)politici inzitten!

Plaats een reactie

Delen