Foto Twitter.

Foto Twitter.

Uncategorized

Ziekenhuis Geel ontkent dat intensieve zorgen vol is: “Klopt niet”

/

Berichtgeving over zogenaamd volle afdelingen intensieve zorgen in een aantal ziekenhuizen (b)lijkt niet helemaal juist te zijn. “Dit klopt niet en zetten we graag recht”, reageert het Ziekenhuis Geel op haar Facebookpagina over de berichtgeving van volle afdelingen. De woordvoerder van het ziekenhuis bevestigt aan onze redactie dat er geen sprake is van een capaciteitsgebrek en hekelt de journalistieke berichtgeving daaromtrent. “Kranten nemen zomaar dingen over van elkaar zonder iets bij ons te controleren.”

“Ziekenhuisnetwerk Kempen vreest voor komende versoepelingen: ‘Afdeling intensieve zorg ligt vol'”, zo kopte VRT NWS. In het artikel wordt dieper ingegaan op de zogenaamd volle intensieve-afdelingen in het Heilig Hartziekenhuis Mol en in Ziekenhuis Geel. Klopt niet, stelt dat laatste ziekenhuis op haar Facebookpagina. “In de media lezen we ‘dat de situatie in Ziekenhuis Geel uiterst penibel is en dat het ziekenhuis geen bedden meer vrij heeft op intensieve zorg’. Dit klopt niet en zetten we graag recht. De situatie in Ziekenhuis Geel is onder controle. We zitten zelfs onder het gemiddelde van de provincie Antwerpen, wat betreft bezetting van coronapatiënten op intensieve zorg en niet-IZ. De uitdaging als ziekenhuis in de huidige situatie is om kritieke zorg te kunnen garanderen. Daar slagen we goed in.”

Waar komt die foutieve informatie dan vandaan? Volgens de woordvoerder van het Ziekenhuis Geel gaat het om een misverstand dat vervolgens zonder te controleren overgenomen en gepubliceerd werd door heel wat kranten. “Een journalist van Gazet van Antwerpen heeft die foute informatie vanwege een misverstand gepubliceerd, waarna een sneeuwbaleffect ontstaan is en andere kranten die berichtgeving zomaar hebben overgenomen, blijkbaar ook VRT NWS”, klinkt het aan onze redactie. “Niemand heeft ons gecontacteerd om die informatie te controleren, anders zouden wij hen gezegd kunnen hebben dat dit niet klopt.”

De woordvoerder benadrukt dat het ziekenhuis momenteel geen problemen heeft met overbezetting. “Wij kunnen nog altijd patiënten opnemen op intensieve zorgen en hebben zelfs nog marge voor coronapatiënten. Ook dat we patiënten zouden doorsturen, wat hier en daar beweerd wordt, klopt dus niet.” Wel benadrukt ze te begrijpen dat het zorgpersoneel het zwaar heeft. “Natuurlijk blijft het druk en begrijpen wij dat het personeel het moeilijk heeft. Maar van een overvol ziekenhuis is hier geen sprake.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
11 gedachten over “Ziekenhuis Geel ontkent dat intensieve zorgen vol is: “Klopt niet””

  1. Enkel in Brussel liggen de IC’s van de ziekenhuizen vol. Dit is zeker niet het geval in de rest van het land. Cijfers worden gemanipuleerd naargelang het de politici en virologen goed uitkomt. Blijkbaar moet een zeker angstniveau gehandhaafd blijven. De MSM speelt het spelletje gewoon mee.

  2. En wat Verlinden zei na de brand van Brussel klopt ook niet. Men manipuleert het volk. Men maakt misbruik van een ander misérie om mensen opnieuw schrik aan te jagen

  3. Als men op die manier verder doet zal de bevolking helemaal geen geloof meer hechten aan wat de overheid uitkraamt en zal ze haar eigen weg gaan ,wt nu al aan de gang is bij de jeugd en met alle gevolgen van dien! Herinner u het verhaaltje van de herdersjongen en de wolf .Dit alle dank zij bangmakerij van de regime pers en hun broodheren….

  4. Het is meer dan hoog tijd dat de Vlaamse regering ons correcte gegevens ivm corona vertstrekt. Voor de ziekenhuizen wil ik weten hoeveel Vlamingen en niet-Vlamingen zijn opgenomen.

  5. DE MSM zijn gewoon niet te betrouwen spelen het spel mee met de politiek , maar ja hangen aan het subsidie infuus (belastinggeld) en moeten hun corrupte broodheren dienen op straffe van ….!!

  6. Ik vraag me al maanden af hoeveel bedden er nog overblijven op de IC-afdelingen; er wordt ook al lang niet meer gecommuniceerd over de uitstroom van patiënten….
    En minister Verlinden die dan nog komt verklaren dat het een probleem was om 30 (DERTIG) slachtoffers van die brand in Anderlecht onder te brengen voor verzorging en dat “we daarom de maatregelen moeten blijven handhaven”…komaan he.

Plaats een reactie

Delen