Neufchâteau op een kaart. Foto Google Earth.

Neufchâteau op een kaart. Foto Google Earth.

Uncategorized

10 Vlamingen in Neufchâteau krijgen 750 euro boete voor feestje

Ruben Notteboom

Tien Vlamingen in het Waalse Neufchâteau hebben een boete gekregen van 750 euro. Het tiental was naar Wallonië afgereisd voor vakantie en besloot om een feestje te organiseren. Dat kwam ze echter duur te staan.

De tien Vlamingen waren in een oud hotel samengekomen voor een lockdownfeestje tijdens hun vakantie. Het hotel wordt momenteel gerenoveerd tot restaurant. Ze hoopten op die manier onder de radar te blijven, maar de politie ontdekte ze toch.

Vlamingen wilden weekendje doorbrengen in Wallonië

Ze wilden er een heel weekend van maken. Ze dachten dat ze verborgen konden blijven voor de politie. Een patrouille zag echter dat een achterdeur openstond. Omdat daar normaal niemand zou moeten zijn, vermoedde de politie dat de deur misschien geforceerd was en dat er krakers in het gebouw waren.

Politie dacht dat gebouw gekraakt was

Rond middernacht stelde de politie vast dat er ook lichten aanstonden in het gebouw. Daarom doorzochten de agenten het gebouw en zo vonden ze de feestvierders. Het feestje werd georganiseerd door de zoon van de eigenaar.

De feestvierders kregen allemaal een zware boete van 750 euro. De zoon van de eigenaar kreeg zelfs een boete van 1.000 euro omdat hij als organisator werd gezien. Daarnaast werd zijn gsm in beslag genomen zodat de ordediensten zijn verklaring kunnen controleren. Dat meldt het parket van Luxemburg op zondag.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

4 gedachten over “10 Vlamingen in Neufchâteau krijgen 750 euro boete voor feestje”

Plaats een reactie

Delen