Minister van Financiën Vincent Van Peteghem. Foto Photonews

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem. Foto Photonews

Uncategorized

Afbetalingsplan belastingen mogelijke voor slachtoffers van de coronacrisis

Wijnand Meeus

Minister van financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) maakte bekend dat iedereen die extra tijd nodig heeft voor het betalen van zijn belastingen omwille van corona, dit zal krijgen. “De coronacrisis stelde velen voor onverwachte financiële uitdagingen”, klinkt het.

In normale omstandigheden heeft iedereen twee maanden de tijd vanaf de dag van ontvangst om zijn belastingschulden over te maken. Dit jaar zal er echter uitstel komen voor wie een slachtoffer is geworden van de coronacrisis. Er wordt een afbetalingsplan van maximaal twaalf maanden opgesteld. Het afbetalingsplan moet wel meteen na ontvangst van het aanslagbiljet worden aangevraagd. Dat kan via het digitale platform MyMinfin, per e-mail of per post.

“De coronacrisis stelde velen voor onverwachte financiële uitdagingen”, zegt Van Peteghem. “Wie niet voorbereid is op de belastingaanslag en meer tijd nodig heeft, helpen we door een makkelijk toegankelijk afbetalingsplan aan te bieden. Zo kan men die kosten spreiden en zorgen we voor ademruimte.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen