Georges-Louis Bouchez. Foto Photonews.

Georges-Louis Bouchez. Foto Photonews.

Uncategorized

Bouchez: “Opvallend hoe Franstalige media uitgebreid extreemrechts in Vlaanderen belichten, maar niet communitarisme in Wallonië”

/

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft zich met één tweet de woede van Franstalig België op de hals gehaald. Hij vindt het opvallend dat de Franstalige media het uitgebreid heeft over extreemrechts in Vlaanderen, maar weinig aandacht heeft voor het communitarisme in Wallonië. “Vriend van extremist Francken” wordt Bouchez onder meer genoemd.

Het verhaal van de voortvluchtige militair Jürgen Conings is inmiddels al een week het hoofdnieuws, ook aan de andere kant van de taalgrens. Franstalige media hebben het daarbij uitgebreid over het gevaar van extreemrechts, maar dat vindt Georges-Louis Bouchez hypocriet.

“Opvallend hoe de Franstalige media uitgebreid over extreemrechts in Vlaanderen berichten, maar veel minder spraakzaam zijn over de gruwel van het communitarisme van Franstalig links”, zo tweette Bouchez. “De twee moeten met dezelfde kracht worden bestreden, want ze vernietigen de samenleving.”

Bouchez krijgt heel wat negatieve reacties onder zijn tweet van Franstaligen. “Notoir gevaarlijke, gewapende extreemrechtse man dreigt met moorden en bombardementen. Wat doet Bouchez, de vriend van de extremist Francken? Hij waarschuwt voor de gevaren van links … Wat een goede!”, reageert iemand onder meer.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “Bouchez: “Opvallend hoe Franstalige media uitgebreid extreemrechts in Vlaanderen belichten, maar niet communitarisme in Wallonië””

  1. In de ogen van de Walen is de meerderheid in Vlaanderen extreemrechts. Ze “vergeten” wel te vermelden dat ze enkel overleven door de gulheid ( lees transferts ) van deze “gevaarlijke groep”.

Plaats een reactie

Delen