Sasha Johnson (Shutterstock)

Sasha Johnson (Shutterstock)

Uncategorized

Britse BLM-activiste neergeschoten door “vier zwarte mannen”

Pieter Van Berkel

De Britse Black Lives Matter-activiste Sasha Johnson werd volgens de politie neergeschoten door “vier zwarte mannen”. Dat schrijft The Telegraph. Het slachtoffer verkeert in kritieke toestand.

De 27-jarige Sasha Johnson werd zondagmorgen in de Britse hoofdstad Londen in het hoofd geschoten door onbekenden. Ze was een bekend lid van de Taking the Initiative Party (TTIP), de New Black Panther Party UK en Black Lives Matter Oxford.

De politie meldde zondag dat niets erop wees “dat de neergeschoten vrouw het doelwit was van een gerichte aanval of dat zij vóór dit incident geloofwaardige bedreigingen had ontvangen”. Ook wordt gevraagd niet over het incident te speculeren. Volgens medeactiviste Imarn Ayton werd Johnson onopzettelijk geraakt door een bende die een feestje overhoop wilde schieten.

De politie-oproep weerhield TTIP er niet van te melden dat Johnson doodsbedreigingen ontving door haar activisme. Dinsdag meldde de politie dat Johnson werd neergeschoten in een tuin, nadat “vier zwarte mannen gekleed in donkere kleding een vuurwapen afvuurden”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

10 gedachten over “Britse BLM-activiste neergeschoten door “vier zwarte mannen””

  1. Toch niet gepland door het VB en de meest gezochte terrorist Conings zeker? Misschien wat duiding gewenst door groot-viroloog markske of de een of andere begische correcte vivaldiër. Een doorsnee kieskalf moet toch gewezen worden op het doodsgevaar en de risico’s van aan andersdenkenden aandacht te schenken!

Plaats een reactie

Delen