Coronalert-app. Foto Photonews.

Coronalert-app. Foto Photonews.

Uncategorized

Coronalert-app gefaald: “Geen bijdrage aan aanpak pandemie”

/

De Coronalert-app heeft “geen bijdrage geleverd aan de aanpak van de pandemie”. Dat zei professor Huisartsgeneeskunde Jan De Maeseneer (UGent) woensdag tijdens een hoorzitting in het Vlaams Parlement.

In het begin van de coronacrisis werd de Coronalert-app gelanceerd die moesten helpen van het opsporen van risicocontacten. Al van bij het begin was de app controversieel: eerst vanwege privacy-overwegingen, later omdat bleek dat de app in sommige gevallen helemaal niet werkte.

Volgens professor Jan De Maeseneer heeft app ook “geen bijdrage geleverd aan de aanpak van de pandemie”. “Daar is geen wetenschappelijke evidentie voor”, zei de professor onder meer.

Karine Moykens, hoofd van het Interfederaal Comité Testing en Tracing, is het daar niet mee eens. Zij ziet wel nog een toekomst in de app. “Zeker in de komende maanden wanneer mensen meer en meer in contact komen met mensen die ze niet kennen, bijvoorbeeld op het openbaar vervoer, in de horeca, enzoverder”, aldus Moykens. Volgens haar is de app ook vooral bedoeld als “complementair instrument” op de manuele contactopsporing.

Er werd beslist om ondanks de vele kritiek, verder te gaan met de app én er meer in te investeren. Binnenkort zal een campagne gelanceerd worden op de app bekender te maken in de hoop dat meer mensen hem zullen downloaden, en zullen er verbeteringen worden aangebracht in de app.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Coronalert-app gefaald: “Geen bijdrage aan aanpak pandemie””

Plaats een reactie

Delen