Faroek Ozgünes: "Nederlandse extreemrechtse groepering zou knokploeg sturen en bompakket plaatsen"

Faroek Ozgünes. Foto: Twitter.

Uncategorized

Faroek Ozgünes: “Nederlandse extreemrechtse groepering zou knokploeg sturen en bompakket plaatsen”

Kristof Luypaert

De dreiging aan het adres van DPG Media in Antwerpen kwam niet van sympathisanten van de voortvluchtige Jürgen Conings. Wel van de Nederlandse organisatie Dutch Anonymous Freedom Fighters. Althans dat verklaarde VTM-journalist Faroek Özgünes maandagavond in VTM Nieuws. De Nederlandse politie zou haar Belgische collega’s hebben verwittigd over de dreiging.

Volgens Özgünes zou het gaan om een “extreemrechtse groepering die een knokploeg naar DPG Media zou sturen en een bompakket zou plaatsen of al hebben geplaatst in of aan het gebouw van het mediabedrijf in Antwerpen”.

De politie liet het gebouw ontruimen en deed een sweeping, maar die leverde alvast niets verdachts op. Het gebouw is vervolgens weer vrijgegeven. Wel blijft er verhoogde politiebewaking ter plaatse. Op dit moment zou men niet kunnen uitsluiten dat er nog een dreiging is van buitenaf.

Het motief van de daders is niet meteen duidelijk. De hypothese die Özgünes opwerpt is dat er mogelijk een link is met de dreiging ten opzichte van viroloog Marc Van Ranst, zo klinkt het. Van Ranst is de voorbije weken ook in Nederland bekend geraakt. Zijn filmpje voor Chatham house waar hij toelicht hoe hij in 2009 de media bespeelde ten tijde van de Mexicaanse griep ging er viraal. En vorige week trok hij op Twitter nog voluit van leer tegen een Nederlandse coronacriticus die hij “mafkees” noemde.

Eerder vanavond moest VTM omwille van de dreiging het avondnieuws uitzenden vanuit een “noodstudio” in Vilvoorde.

https://redactie.palnws.be/2021/05/hoofdkwartier-dpg-media-wordt-ontruimd-na-dreigbericht/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

6 gedachten over “Faroek Ozgünes: “Nederlandse extreemrechtse groepering zou knokploeg sturen en bompakket plaatsen””

  1. Dat VTM Marc van Ranst dan maar bedankt. Die Marc is ziek in zijn kop. Ze zouden die beter is wa opvoeding geven. Zielige vent is dat.Het is ne stoker en dat heeft zo zijn gevolgen.Zijn vrouw zal blij zijn. Altijd leven met bedreigingen. Viroloog van mijn voeten is het.

  2. Het is nog nauwelijks te ontkennen dat er iets aan de hand is richting regerende politici, viro-logen en MSM.
    De middelen die daartoe worden ingezet zijn uiteraard niet goed te keuren.
    Maar ik denk dat het de hoogste tijd is voor regerende politici, …logen, …isten, …ticussen om het geweer van schouder te veranderen.
    De bevolking blijft het (terecht) niet langer pikken.
    Ondertussen zijn de (tegenstrijdige) uitspraken van de regerende politici, …logen, …isten, …ticussen al enige tijd doorprikt, en de brave burgers hebben er genoeg van.
    Dat “extreem rechtse” groepen het voortouw nemen, of zouden nemen is dan voor diezelfde MSM “mooi” meegenomen, om tegenstanders van het regime weer in het verdoemhoekje te duwen.
    Hoewel ik Faroek wel een van de weinige degelijke journalisten van VTM vind.

  3. Ik kan aan joernalist Özgünes mededelen dat er minstens dertig gemaskerde barbouzes een boerderij hebben overvallen in Peer (Kleine Brogel) op zoek naar Conings. De schade is enorm, luidens de eigenaar. Rond 6 uur viel een einsatzgrup van de politie met veel geweld het domein aan. De poort werd geramd met een pantserwagen. De inwoners werden onder schot gehouden, terwijl er bovendien boven het domein helikopters rondcirkelden. De eigenaar viel compleet uit de lucht. Hij is niet gelinkt met politieke partijen of met voortvluchtigen. Opnieuw bewijs dat minister Annelies Verlinden en minister Vincent Van Quickenborne een private oorlog voeren tegen de Vlaamse bevolking. België is niet langer een rechtstaat maar een schurkenstaat bestuurd door Vivaldi criminelen. Wij inwoners van Vlaanderen bevinden ons nu in staat van wettige zelfverdediging.

  4. Als nu eens iedereen voor de rest van mei in een camouflage vest of pak rond loopt, zou dat niet een leuke boodschap naar onze politieke verraders zijn en een hart onder de riem en misschien een klein beetje hulp aan Jurgen Conings.

Plaats een reactie

Delen