Florida. Foto Shutterstock.

Florida. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Florida heft alle coronamaatregelen per direct op

/

Ron DeSantis, de gouverneur van de Amerikaanse staat Florida, heeft vandaag alle coronamaatregelen per direct opgeheven. De goed draaiende vaccinatiecampagne en het dalend aantal besmettingen en doden maakt dit mogelijk, aldus de Republikeinse gouverneur.

De zuid-oostelijke staat Florida behoort al enkele weken en maanden tot de minst strenge Amerikaanse staten wat betreft coronamaatregelen. Beelden van South Beach in Miami, waar dagelijks duizenden mensen van het mooie weer kwamen genieten, gingen de wereld rond. Toch is het aantal coronabesmettingen er relatief laag, net als het aantal doden. De vaccinaties verlopen er met 9 miljoen gevaccineerden op een totale bevolking van 23 miljoen mensen voorspoedig.

Daarom heeft gouverneur Ron DeSantis vandaag beslist om alle coronamaatregelen in de staat Florida met onmiddellijke ingang op te heffen. Daarnaast kondigde hij aan dat bedrijven, scholen of overheidsinstellingen mensen niet mogen verplichten een vaccinatiebewijs te tonen. Iedereen moet vrij zijn om al dan niet een vaccin te nemen en er mag niet gediscrimineerd worden tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden, klinkt het. Wie toch een vaccinatiebewijs vraagt, riskeert een boete van 5.000 euro.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “Florida heft alle coronamaatregelen per direct op”

Plaats een reactie

Delen