Mellow cakes. Foto Colruyt.

Mellow cakes. Foto Colruyt.

Uncategorized

Hilde Crevits excuseert zich voor post op sociale media die ‘racistische reacties’ uitlokte

/

Vlaams minister Hilde Crevits heeft zich geëxcuseerd nadat een bericht van haar op sociale media afgelopen weekend voor discussie zorgde en ‘racistische reacties’ uitlokte. Het ging om een discussie over de correcte benaming van ‘chocoladezoenen’.

“Discussie over de juiste benaming van deze lekkernij”, zo schreef minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) zaterdag bij een foto van mellow cakes. “Er verschenen al snel duizenden reacties op het bericht, waaronder ook racistische”, stelt Het Nieuwsblad.

Daarom besliste Crevits om de post te verwijderen en zich publiekelijk te excuseren. “Mijn spontane post over de chocoladezoenen van onze Torhoutse chocolatier Dumon leidt tot reacties waarvan ik schrik en mij uitdrukkelijk distantieer”, aldus Crevits. “Excuses aan wie zich geschoffeerd voelt, dit was echt niet de bedoeling. De post wordt bij deze verwijderd.”

Ook niemand minder dan racisme-experte Dalilla Hermans mengde zich in het debat. Hermans haalt uit naar Crevits. “Zij weet even goed als ik wat historisch gezien de benaming van de ‘lekkernij’ was. Ik moet haar niet uitleggen hoe kwalijk het is. Er was geen reden om deze discussie te starten”, stelt ze onder meer in een 15 minuten durende video.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




14 gedachten over “Hilde Crevits excuseert zich voor post op sociale media die ‘racistische reacties’ uitlokte”

  1. Waar de politiek zich allemaal mee bezig houdt.En dan zijn er diegenen die bij het minste geringste zich geschoffeert voelen.
    Ik las ook het artikel over Walibi en de dame met overgewicht die geweigerd werd.
    En nog maar eens ophef.
    Misschien was er wel een reden omdat het om een nieuwe achtbaan ging die ingereden werd.

  2. Racisme-experte Dalilla Hermans??? Werkelijk???
    Het feit dat Crevits zich hier excuseert is een bewijs van haar onderdanigheid tegenover de woke dictatuur en haar gebrek aan ruggengraad. Triestig.

  3. Hoezo “racisme-experte” Dallila Hermans ????? Op basis van welke imaginaire kwalificaties mag iemand tot vermeende “racisme-expert(e)” bevorderd worden ? Is het voldoende om GEEN “autochtoon” te zijn, dan zou dit “discriminatie op basis van (blanke) afkomst impliceren !

  4. Beste mevr. Crevits, u hadt stemmen kunnen winnen door u niet te excuseren. Dit is te belachelijk voor woorden. De teergevoelige zieltjes van alle woke mensen hebben enkel een politieke agenda.

Plaats een reactie

Delen