De Nederlandse politie. Foto Shutterstock.

De Nederlandse politie. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Meerdere steekpartijen in Amsterdam: één dode, verdachte aangehouden

Ruben Notteboom

Vrijdagavond werden er in Amsterdam meerdere mensen neergestoken. Eén van de slachtoffers is overleden. Over de toestand van de andere 4 slachtoffers is niets bekend. Volgens de politie werden alle 5 steekpartijen uitgevoerd door één en dezelfde dader. Er is één verdachte aangehouden.

De politie gaat ervan uit dat dezelfde persoon verantwoordelijk is voor de verschillende incidenten en heeft een verdachte aangehouden,” meldt de politie. Het gaat om een 29-jarige man uit Amstelveen. Over zijn identiteit is niets bekend gemaakt.

“Geen terroristisch motief”

De eerste melding kwam binnen rond 23:00. Het eerste slachtoffer werd neergestoken in de Ferdinand Bolstraat. De politie kwam onmiddellijk ter plaatse. Al snel werd duidelijk dat er meerdere slachtoffers in de directe omgeving waren neergestoken.

Ondanks direct verleende hulp ter plaatse, overleed een van slachtoffer ter plekke. De andere vier slachtoffers werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht,” meldt de politie. “De politie doet uitgebreid onderzoek naar de verschillende incidenten en de toedracht. Het onderzoeksteam onder leiding van het Openbaar Ministerie houdt alle opties open, maar heeft op dit moment geen directe aanwijzingen dat er sprake is van een terroristisch motief.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

8 gedachten over “Meerdere steekpartijen in Amsterdam: één dode, verdachte aangehouden”

  1. dan weten we al genoeg geen namen en ze tasten in het duister naar het motief.hoe lang gaan ze de bevolking nog voorliegen en bedotten en hoe lang blijven we lijdzaam toe zien.

  2. Geen jurgen Connings? Geen naam, afkomst, beroep of tijd verdrijf, geen c.v. dan is het duidelijk. Dus een boven de wet gestelde onaangepaste onantastbare vredebrengende gewapende bekeerder, een nieuwe Belg, een fanatieke religieuze messen apostel. Om niet te profileren ( lees Om de bevolking te kunnen blijven bedriegen en te blijven controleren) worden wij gefileerd: letterlijk, maatschappelijk, sociaal, financieel geplukt en bedrogen. Onderzoeken naar de correlatie criminaliteit, discriminatie, gewelddadigheid, drugs, sexuele mishandeling mag zelfs niet ( dnk aan de censuur op de studie Van San). Stel U voor dat we te weten kwamen dat ze , (met uitzondering de enkele echte vluchteling) eigenlijk; niet deugen, niet deugde in hun thuisland en nooit zullen deugen, alleen last verkopen, crimineel waren, onproductief, verdient ongewild en dat hun eigen landen ze zelfs niet terug willen maar wij moeten hun terreur ondergaan, ons verstoppen, niet meer vrij bewegen,dagelijks gevaar lopen ons aanpassen aan hun totalitair, gewelddadige, discriminerende religie.

Plaats een reactie

Delen