Jürgen Conings - Afbeelding: Photonews

Jürgen Conings - Afbeelding: Photonews

Uncategorized

Nieuwe zoekactie naar Conings in Nationaal Park Hoge Kempen

Ruben Notteboom

De politie en het leger zijn opnieuw actief op zoek naar Jürgen Conings in het Nationaal Park Hoge Kempen. Eerder werd de zoekactie stilgelegd, omdat er geen resultaten geboekt werden. Deze ochtend werd de actie echter hervat.

Wenke Roggen van het federaal parket bevestigt aan De Standaard dat de zoekactie gestart is “in de zone boven de N75. De bevolking wordt gevraagd dit gebied te vermijden.” De kans zou nog steeds bestaan dat Jürgen Conings zich in het bos bevindt, hoewel men niet zeker is dat hij nog leeft.

Vermiste Personen ook aanwezig. Is Jürgen Conings dood?

Volgens bronnen van De Standaard is de cel Vermiste Personen ook aanwezig bij de zoektocht. Dat is voorheen nog niet gebeurd. Het is onduidelijk waarom de zoektocht hervat is, want eerder leverde die geen resultaten op. Vorige week werd gezocht met versterking van het buitenland, maar zaterdag werd er de brui aan gegeven.

Jürgen Conings is nu al dagen vermist. Hij wordt gezien als terreurverdachte en zou naar verluidt symbolen van de federale overheid hebben geviseerd. Zijn eerste doelwit zou Marc Van Ranst zijn geweest.

Marc Van Ranst daagt mensen uit. “Was u dronken?”  

Eerder vandaag kwam Marc Van Ranst opnieuw in opspraak. Op Telegram was hij namelijk binnengedrongen in groepen die Jürgen Conings steunen. Daar begon hij de mensen uit te dagen. Tom Van Grieken, de voorzitter van Vlaams Belang, vroeg zich op Twitter af of “Van Ranst dronken was. Want wie gaat er nu om 2:48 ’s nachts stoken in een Telegramgroepje?”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

7 gedachten over “Nieuwe zoekactie naar Conings in Nationaal Park Hoge Kempen”

  1. Ik wil de verzetsman niet verraden. Maar als ze hem zoeken, moeten ze misschien naar Mechelen gaan. Daar lopen nogal wat blauwe blaaskaken en politieke rechters rond die het in hun broek zouden doen, wanneer Jürgen Conings plots in hun buurt zou opduiken. Zelfs al ziu hij hun geen haar krenken, dan nog zouden ze bibberen als Van Ranst.

  2. Als Jürgen daar dood aangetroffen wordt, hebben ze hem in de week al neergelegd.
    Park terug open ? Met de hoop dat mensen Jürgen dood zullen aantreffen, dan kunnen ze de mensen wijs maken dat hij zelfmoord heeft gedaan !!!
    Want waarom zou cel vermiste personen aanwezig zijn ?
    Als ze troepen uit buitenland hebben bij gehaald!!!
    Is het leger hier zo onderbemand ?

    Arm België

  3. Dat is nog het ergste: dat onze regering Duitse soldaten van de Wehrmacht heeft gevraagd om hier, op Belgische bodem, op een Belgische soldaat te jagen. ongezien sinds mei 1940!

  4. Ik heb juist hetzelfde gevoel! Die schoten bij de eerste zoeken in het bos is nooit verklaring voor gekomen. Volgens mij doen ze alsof ze hem zoeken wetende dat hij dood is om geen argwaan te creëren. Als dit mocht waar zijn verwacht ik het ergste van het volk “met goede reden”

Plaats een reactie

Delen